GlobalFoundries — tijdige rebranding en nieuwe perspectieven

GlobalFoundries Logo

De vertegenwoordiger van de wereldberoemde chipfabrikant op de computermarkt, GlobalFoundries, heeft op 19 juli 2021 in Malta een verklaring afgelegd over enkele van de wijzigingen. Op basis van het diepgaande marktonderzoek van de markt, waaruit bleek dat er een aanzienlijk tekort was aan het door het bedrijf geproduceerde product, werd besloten tot een radicale rebranding. De noodzaak van dergelijke maatregelen en herstructureringen was al vóór het begin van de pandemie rijp, wat het proces enigszins vertraagde, maar de juistheid van een dergelijk besluit bevestigde.

GlobalFoundries Nieuw Logo

De activiteit van het bedrijf was gebaseerd op de productie en levering van chips voor verschillende soorten consumptiegoederen rechtstreeks aan hun fabrikanten en grote wereldwijde klanten. Onder hen is de fabrikant van elektronische apparaten en computercomponenten Intel, die met een aanbod kwam om GlobalFoundries te kopen. De crisis heeft echter aangetoond dat er fundamentele veranderingen nodig zijn, ook in de manier waarop producten worden verkocht. Afhankelijkheid van klanten heeft geleid tot een tekort aan het product van het bedrijf op de wereldmarkt.

Er werd besloten dat het nodig was om aandacht te besteden aan de innovatieve richting — System on Chips, waarmee slimmere microschakelingen kunnen worden gemaakt. De introductie en het gebruik van innovaties bij het maken van gediversifieerde chips is de toekomst van mobiele en «slimme» apparaten van vandaag. Deze benadering van de richting van productie, implementatiemethoden en verdere ontwikkeling vereiste dat GF zijn eigen imagopromotie opnieuw vormde.

Logo GlobalFoundries

Het nieuwe bedrijfslogo bevestigt dat GF een doorbraak heeft gemaakt in het heroverwegen van haar marketingstrategie. Dit wordt mogelijk gemaakt door het bijgewerkte moderne lettertype, dat kleine letters bevat, en het ontwerp weerspiegelt de geschiedenis van het bedrijf. De vorm van de letter «G» lijkt op een gestileerde wereldbol, die spreekt over de wereldwijde betekenis van de producten van het bedrijf, en lijkt ook op een halfgeleiderplaat. Het verlangen naar partnerschap en samenwerking op gelijke voorwaarden (gelijkheid — twee cijfers, het kwadraat van het einde van de letter «F») met elk van de klanten personifieert het middelste element dat «G» en «F» gemeen hebben. De oranje kleur van het logo is behouden in zijn historische tint, waaraan geel en paars zijn toegevoegd — kleuren die warmte en gedurfde vastberadenheid symboliseren.

GlobalFoundries Before and After Logo (geschiedenis)

Door het marketingbudget aanzienlijk te verhogen en een innovatieve benadering van het rebrandingproces toe te passen, verwacht het bedrijf significante resultaten van de vernieuwde GlobalFoundries als een echte leider in de halfgeleiderindustrie.