Geld is altijd geld

Money Logo

Het bekende Amerikaanse merk «Money» staat bekend om het feit dat het maandelijkse financiële overzichten biedt in de vorm van een tijdschrift, evenals nuttige informatie over de implementatie van monetaire processen op de site. Opgericht in 1972, heeft het merk geleidelijk zijn ontwikkeling versneld en nu is het scala aan onderwerpen vrij breed. Nu kunt u een analyse vinden van de problemen van kredietverlening, hypotheken, verzekeringskwesties, persoonlijke financiële stromen, investeringen, financiële toestand van het gezin (collegegeld, leningen, loopbaaninvesteringen, verbetering van de huisvestingsomstandigheden).

Money Nieuw Logo

Het is goed als je op een website of tijdschrift kunt kijken, snel praktisch advies kunt vinden over hoe je de kwaliteit van leven kunt verbeteren. Er is bijvoorbeeld een sectie met informatie over de beste plaatsen waar een Amerikaan zich kan vestigen en voor zijn eigen plezier kan leven. Statistieken tonen aan dat in 2020, te midden van een pandemie, de belangstelling voor het merk toenam: in april van dat jaar werden 10 miljoen unieke bezoekers van de site geregistreerd.

Het woord in het logo «Money» zegt al veel. Laat het woord simpel zijn, het logo is een lettertype en de kleur is niet pakkend. Het belangrijkste is de betekenis, wat er achter het beeld verborgen is.

In het begin was het logo zeer geverifieerd, netjes van alle kanten, zelfs de schreven waren geometrisch duidelijk. Nu is het logo onderscheidend en gedurfd. Dit blijkt uit bepaalde accenten in de letters M, N, E en een acute U. Feit is dat de holtes van deze letters hoekige vormen vormen, terwijl ze er absoluut harmonieus uitzien in combinatie met donkerblauwe contouren. Voorheen was de logostijl meer “getypt”, zoals op een typemachine. Nu is het in de breedte uitgerekt, een lust voor het oog.

Logo Money

De auteurs — The Curious Company (San Francisco, CA) — hebben hun best gedaan, want nu is het onmogelijk om de «breedte» die geld betekent niet op te merken. De hoofdletter M geeft vertrouwen in de toekomst en het hele logo lijkt te zeggen «maak je geen zorgen, we weten wat je nodig hebt». Esthetisch genoegen, krullen op sommige plaatsen lijken te verwijzen naar opgerolde bankbiljetten, wat positieve associaties oproept met echt geld.

De logowijziging versterkt echter het idee dat «Geld» «Geld» zal blijven, omdat het het herkenbare merk is van een betaalbare digitale financiële adviseur.

Money Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)