Gediversifieerde groep Sonae toont nieuwe identiteit

Sonae Logo

Het Portugese multinationale en multi-product merk Sonae uit Maia heeft een verandering in zijn visuele identiteit aangekondigd. Als een vereniging van verschillende bedrijven die actief zijn in verschillende gebieden — in de detailhandel en financiën, technologie en telecommunicatie, die franchisingdiensten aanbieden. Het omvat ook een netwerk van winkelcentra. Vandaag de dag is Sonae de grootste werkgever van het land, met meer dan 50.000 banen. Gedurende de hele periode van zijn activiteit ontwikkelt en breidt de groep zijn aanbiedingen uit, verbetert de voorwaarden voor interactie met consumenten en streeft ernaar om te voldoen aan de eisen van vandaag.

Sonae Nieuw Logo

Het proces van het veranderen van de visualisatie werd voorafgegaan door een fase van diepgaande analyse, kwantitatief onderzoek en een uitgebreid onderzoek onder medewerkers en gebruikers. Als resultaat werd een nauwkeurig beeld van de situatie op alle bedrijfsterreinen en de bestaande problemen van werknemers verkregen, wat de voorwaarden schiep voor het creëren van een zeer sterke alliantie voor interactie. Dankzij de hulp van specialisten en experts uit de industrie werd het mogelijk om de belangrijkste ontwikkelingsperspectieven te formuleren en de bestaande resultaten te evalueren.

Logo Sonae

Op basis van het proces hebben de ontwerpers een effectieve set merkprincipes en -kenmerken gecreëerd, waarmee ze een routekaart hebben opgesteld voor verdere acties en organisatorische beslissingen die bepalen hoe de gestelde bedrijfsdoelen kunnen worden bereikt. De visualisatie is gebouwd in strikte overeenstemming met de slogan die door het merk is aangenomen — «We creëren vandaag, een betere toekomst voor iedereen», die eenvoudig en duidelijk alles interpreteert dat is gemaakt om de identiteit te actualiseren, als resultaat van de aangenomen nieuwe strategie. De slogan vat de bepalende langetermijnambities samen die kenmerkend zijn voor de visie, ondernemingszin en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de hele Groep en haar subholdings.

Sonae Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Bij het maken van een nieuw logo zijn alle belangrijke historische waarden van het bedrijf bewaard gebleven, gebaseerd op het bestaande erfgoed. Maar de bijgewerkte versie toont een verandering in tactische acties. De effectieve combinatie van grafische elementen — een penseelstreek en een vectorontwerp van tekstblokken, weerspiegelt de dualiteit van een menselijke samenleving die streeft naar verhoogde productiviteit en strikte naleving van haar verplichtingen. Submerklogo’s behouden ook de oriëntatie die wordt gegeven door het hoofdembleem. Maar dankzij hun eigen heldere kleurenpalet werden ze de eigenaren van een unieke individualiteit en een uniforme compositie. Het hele ontwerpsysteem is gericht op het creëren van optimale voorwaarden voor het organiseren van merkexpressie door middel van handige communicatie- en marketingtechnieken. Lettertypen, pictogrammen, kleuren, afbeeldingen — alles werkt in één complex en vormt een nieuwe uitdrukking voor Sonae.