Gaseosas Postobon presenteert een nieuw beeld

Postobon Logo

Onlangs introduceerde het merk Postobón een frisse kijk op het imago. De logowijziging vond voor het eerst plaats sinds 2004, toen het belangrijkste grafische symbool van het merk werd hersteld.

Volgens de bekende fabrikant van frisdranken is het nieuwe imago van Sodas Postobón, het vlaggenschip van de producten van het merk, smaakvoller, expressiever en eenvoudiger. Het beeld leek «gehumaniseerd» en kwam dichter bij de consument, wat zijn populariteit toenam vanwege de positieve emoties die het product zelf met zich meebrengt.

Postobon Nieuw Logo

De glimlach die de basis vormde van het ontwerpconcept droeg altijd een vrolijke stemming. Maar echt, welke andere sensaties kunnen er zijn als je van een product houdt, zowel door zijn smaakeigenschappen als door zijn uiterlijk?

Het belangrijkste om hier te benadrukken is dat kleine bubbels niet alleen een koolzuurhoudende drank zijn, maar een heel vuurwerk van emoties en smaak.

De commerciële geschiedenis van het merk sleept zich al heel lang voort, dus wilden ze het historische erfgoed in het nieuwe imago achterlaten en het visuele ontwerp niet te drastisch veranderen. Maak het een beetje modern en innovatief, een eerbetoon aan de conservatieve tradities van de productie.

Logo Postobon

Volgens de initiatiefnemers van de rebranding moet de figuur van de consument centraal staan ​​in het ontwerp. Dat wil zeggen, alles wat in het ontwerp moet worden weerspiegeld, is de koper zelf, die met al zijn karakter op elk moment betrokken kan zijn bij een interessant avontuur, avontuur, vakantie die Postobon-producten brengen.

Het nieuwe imago van Gaseosas Postobón is tot stand gekomen in samenwerking met de bureaus Aldasbrand en Sancho BBDO. Het merkvernieuwingsconcept is geëvalueerd door ongeveer 1.300 consumenten in grote steden in het hele land door middel van diepgaande enquêtes en interviews.

We kunnen zeggen dat de indruk van het nieuwe merkimago positief is en dat de kopers de veranderingen graag accepteerden.

Het logo is moderner en minimalistischer geworden.

Postobon Voor en Na Logo (geschiedenis)

Als er eerder een driedimensionale inscriptie was, alsof deze was gemaakt met de reliëfmethode, wit op een roodachtig roze achtergrond, zijn dit nu witte letters die in een lichte boog onder een onbeduidende mate zijn uitgerekt. Bovendien met drie bubbels, waarvan er één de rol van de letter O speelt. De glimlach als symbool is nu eigenlijk een afbeelding van een soda-mors, een golf die zich onder het lettertype van het logo bevond. Voorheen was het logo volumineuzer en verfijnder, maar in de nieuwe look is er eenvoud en beknoptheid, zelfs, zou je kunnen zeggen, de alledaagsheid van het ontwerp van letters met contourfiguren.

De smile-arc ziet er vrij eenvoudig uit, maar dit is de kracht van het logo. Het brengt het idee van nabijheid bij de klant over, weerspiegelt het figuur van de klant, zijn loyaliteit aan het merk en de vreugde van het gekochte product.

Over het algemeen ziet het nieuwe logo er totaal anders uit dan het vorige, maar de eerdere versie zag er ook netjes uit.

Alleen al met een herziening van de huidige designtrends, marktanalyse en huidige technologie, werd duidelijk dat het merk een modern accent miste. Het is de eenvoud van de symbolen en het type dat het kenmerk wordt van het merk Postobón en de bekendheid van het bedrijf vergroot. Met een nieuwe look wacht het merk niet alleen op een nieuwe golf van energie binnen het bedrijf, maar ook op nieuwe «golven» van streamingverkoop.