Gage & Tollner – een nieuw imago van het restaurant

  Gage & Tollner Logo

  Gage & Tollner, een van de oudste restaurants in het hart van Brooklyn, NY, heeft zijn nieuwe identiteit onthuld. Het restaurant, geopend in 1879, bestond 125 jaar en moest vlak voor de pandemie zelf weer een tweede leven krijgen. De epidemie verstoorde veel plannen. Maar niets duurt eeuwig en Gage & Tollner verscheen op 15 april 2021 in zijn volle glorie voor zijn bezoekers. Beroemd om zijn oesters en een breed aanbod van verschillende soorten schnitzels en karbonades, heeft het restaurant zijn historische tradities voortgezet. Alleen hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten kenmerken de voorstellen van het gerenommeerde restaurant. Aanvankelijk probeerde de instelling zijn merk te behouden – de obers droegen smokings, de tafels waren altijd bedekt met sneeuwwitte tafelkleden. Dit ging zo door tot 2004, toen het restaurant werd gesloten na een reeks eigendomswisselingen.

  Gage & Tollner Nieuw Logo

  In 2014 hebben chef-kok Sohui Kim en restauranthouders Ben Schneider en St. John Frizell besloot het legendarische establishment nieuw leven in te blazen. Een belangrijk moment was de gelegenheid om het echte interieur van het object uit de late 19e eeuw weer tot leven te brengen. Omdat het gebouw al honderd jaar een architectonisch monument is, kon geen van de huurders de architectuur beschadigen. Alles was verborgen met gipsplaat. Dit redde niet alleen een monument, maar ook de historische geest die onder het gewelf van een oud gebouw zweefde. De nieuwe look en feel van het restaurant dat ’terugkeerde’ naar zijn succesvolle dagen, is ontworpen door de Brooklyn Order, die materialen en onderzoek gebruikte met dank aan de Brooklyn Historical Society.

  Logo Gage & Tollner

  De basis van de rebranding was het creëren van de eerste impact op de bezoekers, tijdens het hoogtepunt van het succes van het restaurant. Uiteraard is alles gericht op moderne omstandigheden en technologieën. Om de identiteit dichter bij de historische realiteit te brengen, heeft het atelier veel materiaal bestudeerd. Het was vooral moeilijk om de meest nauwkeurige fundamenten van de logo’s te bepalen. Het waren er veel, en absoluut niet gerelateerd aan graphics. Er werd besloten om de oudste naam in het lettertype Art Gothic te beschouwen. Deze optie werd slechts een demonstratie van hoe de acties van ontwerpers geen originaliteit en innovatie vereisen. Met dit logo was het zaak om alle activiteiten uit te voeren om het historische logo, zijn ware “gezicht” sinds de oprichting van het restaurant, te herstellen. In feite werd het werk van een archeoloog uitgevoerd, wat verbluffend mooie prestaties opleverde.

  Gage & Tollner Symbool