Fundación arteBA hedendaagse kunstbeurs is nog aantrekkelijker geworden

arteBA Logo

30 jaar zijn verstreken sinds de oprichting van Fundación arteBA — de grootste organisator van hedendaagse kunstbeurzen in Latijns-Amerika. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Buenos Aires, Argentinië, waar het beurzen ontwikkelt en beheert, met de nadruk op de ontwikkeling van kunst in eigen land en in heel Latijns-Amerika. Om het 30-jarig jubileum te vieren, ondernam het merk in samenwerking met Santiago & Nicolas een volledige rebranding van het bedrijf. De veranderingen hadden invloed op alle gebieden van de visuele identiteit van het bedrijf — fonds, communicatie, logo en website, die alle informatie over de voorbereidingen voor de tentoonstelling in 2021 weerspiegelden. Tegelijkertijd weerspiegelde de nieuwe identiteit alle interne veranderingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden en de vooruitzichten voor verdere ontwikkeling, die mogelijk werden dankzij het gebruik van moderne digitale technologieën.

arteBA Nieuw Logo

Allereerst hadden de wijzigingen invloed op alle typografie. Dit kwam tot uiting in de nieuwe invulling van de grafische vormgeving van de naam. De tekstuele naam bleef behouden, die zeer succesvol de richting van het merk en de geboorteplaats van het bedrijf verbindt. Maar de nadruk in het vorige logo op alleen de stad is weggevallen. Vandaag was het belangrijk om de reikwijdte van het gebied dat door zijn activiteiten wordt geuit, uit te breiden, om de nadruk te verleggen naar het concept van een beurs voor alle steden in de regio. Om een ​​sfeer van zachtheid en een alomvattende waardering voor creatief succes te creëren, werd gekozen voor een schreefloos lettertype, waarin 2 letters «a» werden gebruikt, gemaakt in verschillende stijlen. De ene is dun en weerspiegelt een rebelse geest, die het merk rechtstreeks bindt aan de hedendaagse kunst die het weerspiegelt, de andere is dikker, wat in de eenheid van de compositie het idee realiseert om verschillende artistieke stromingen onder één merk te verenigen. Het resultaat was een modern, laconiek, maar maximaal informatief logo met een goede leesbaarheid en memorabiliteit.

Logo arteBA

Er werden geen beperkingen gesteld aan het kleurenpalet. De massa tinten en kleuren is een weerspiegeling geworden van de eindeloze variaties van kleuren die worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan kunstvormen, waaronder muzikale. Dit maakte het mogelijk om een ​​unieke visualisatie van de website te maken, waarbij drie parallelle kolommen op de hoofdpagina werden gebruikt, waardoor meerdere werken, galerijen en meesters tegelijk konden worden weergegeven. Er ontstaat een imitatie van de gevoelens van een pionier, die iedereen voelt wanneer hij de beurs voor het eerst in realtime bezoekt op de plaats van zijn bedrijf. Het biedt ook een comfortabele mogelijkheid voor communicatie tussen makers en kijkers.

arteBA Voor en Na Logo (geschiedenis)