Football Guardian Angel van Angel City Football Club

Angel City Football Club Logo

Angel City Football Club is opgericht in 2020. Dit is een organisatie die direct gelieerd is aan de National Women’s Football League en van plan is in 2022 uit te gaan naar het grote publiek. Beroemdheden als Natalie Portman, Eva Longoria, Mia Hamm, Serena Williams ondersteunen dit merk. Bijzondere aandacht voor het team wordt ook getrokken door het feit dat dit onlangs (bijna 10 jaar zijn verstreken sinds het Los Angeles Sol-team werd gevormd) het eerste professionele uitsluitend vrouwelijke team in de regio is.

Liefhebbers van vrouwenvoetbal worden hier natuurlijk erg door aangemoedigd, want vrouwenvoetbal heeft zijn eigen bijzondere, betoverende en aanlokkelijke sfeer. Dit moet visueel worden weerspiegeld in hun sportlogo.

Logo Angel City Football Club

 

Hoe anders lichtheid, snelheid, dynamiek, vlucht en inspiratie, ijver voor overwinningen tonen, als je geen mooi antropomorf logo presenteert?

In-house studio hielp het probleem op te lossen met visueel ontwerp.

De kijker krijgt dus een schild voorgeschoteld met een zijde naar links afgeschuind en een hoek om te laten zien dat dit geen typisch Amerikaans mannenvoetbal is, maar iets meer. In de witte omtrek van het schild is een roze engel gegraveerd, of liever gezegd, geplaatst. Bovendien heeft het verloop van poederroze naar perzik striae in verschillende bochten van de vleugels, en het hoofd lijkt over het algemeen een vrouwelijke vorm te hebben, omdat het haar achter de vleugel verborgen is. De vleugels zien er niet vogelachtig uit. Dit is stilering, heel netjes en harmonieus. Het lijkt erop dat waar de vleugel is, er ook een staart onder zit, en dit is eigenlijk een Gamayun- of Alkonost-vogel. Een romantische verwijzing naar de oude legendes van verschillende volkeren.

Angel City Football Club Nieuw Logo

Hieronder staat een inscriptie in het midden — «Angel City FC» — gericht op de naam van de stad, en vanaf het postkantoor is niet te zien dat dit een voetbalclub is. De staart heeft 12 veren. Dit is een symbool van het feit dat 11 spelers er nog een in hun team hebben — een soort collectief karakter dat mentoren, staf en alle personen verpersoonlijkt die bijdragen aan de overwinning en hoge resultaten, altijd samen en gehouden als één hechte sportfamilie.

De aspiratie van de engel naar boven, het verhoogde borstgedeelte spreekt van onverminderd optimisme. Hetzelfde wordt overgebracht door de reeks tinten die in het logo worden gebruikt. De auteurs wijzen erop dat de vleugels lijken op palmbomen in dankbaarheid aan het geboorteland, dankbaarheid voor de steun.

Angel City Football Club woordmerk Logo