Financieel bedrijf Square wordt Block

Block Logo

12 jaar op het gebied van financiële diensten en de oprichting van de Cash-applicatie voor peer-to-peer-overdrachten — stelt ons in staat om te praten over de stabiliteit van het merk Square. De constante ontwikkeling, de noodzaak om destijds uit te breiden en de nodige veranderingen door te voeren, werden de belangrijkste reden voor de volledige rebranding. Met inbegrip van veelgeprezen betalingssystemen voor verkopers en bankproducten, Cash App, Tidal en een nieuw open platform voor ontwikkelaars die cryptografie gebruiken, gelooft het merk dat de nieuwe naam deze verandering beter zal weerspiegelen en het bedrijf in staat zal stellen om te blijven verbeteren en uitbreiden. Maar hoogstwaarschijnlijk was de reden voor dergelijke veranderingen in de eerste plaats de blockchain. Dit blijkt uit de toegenomen aandacht voor de Square Crypto-divisie, die nu ook een rebranding en een naamswijziging naar Spiral heeft ondergaan.

Logo Block

De rebranding was gebaseerd op een systeem van het opbouwen van directe relaties met merkdivisies. Nu zijn het allemaal «bouwstenen» geworden, waardoor het nodig was om wijzigingen aan te brengen in alle e-mails en het adres van de corporate website. De nieuwe stijl heeft het hoofddoel van het merk behouden en alleen bevestigd: het vergroten van de economische kansen en het creëren van effectieve instrumenten om dit te bereiken. Gemaakt door het logo, iriserend in alle kleuren van de regenboog, de kubus, origineel en aantrekkelijk in zijn dynamiek, werkt echt effectief en is gemakkelijk te onthouden. Zijn «verlangen» om de vorm te veranderen, leidt voortdurend tot de terugkeer van de originele prestatie, die symbolisch de ware essentie van het merk weerspiegelt — om constant te veranderen, met behoud van de essentie en focus.

Geplaatst onder het dynamische blok, geeft de nieuwe naam, uitgevoerd in een schreefloos lettertype met een enigszins horizontaal langgerekte vorm, een visuele indruk van degelijkheid en stabiliteit. De samenstelling van het logo in zijn uniforme visuele perceptie geeft zeer nauwkeurig alle kenmerken van de veranderingen weer, maar zonder alles te onthullen dat vandaag het basismerk weerspiegelt. Enige vaagheid stelt ons in staat om te praten over onvoltooide transformatie en nog steeds lopende veranderingen, die tegelijkertijd ruimte openlaten voor toekomstige veranderingen. Dit wordt bevestigd door het constant «mengende» kleurenpalet dat de beweegbare kubus vult. Omdat het constant in beweging is, kan geen van de tinten de overhand krijgen op andere, waardoor een gevarieerd «regenboogmengsel» ontstaat.