Creatieve studio Pearlfisher heeft het merk Loop opnieuw ontworpen. Het bedrijf is actief op het gebied van autoverzekeringen en zorgt voor een revolutie in de branche door te streven naar technisch transparantere verzekeringsprocessen tegen eerlijkere prijzen. Een alternatieve merkbenadering is het vermijden van verouderde autoverzekeringsstatistieken zoals burgerlijke staat, kredietscore, inkomenskenmerken, enz. Twee maatstaven — wegomstandigheden en rijgedrag — staan centraal in Loop.
De oprichters van het bedrijf — John Henry en Carey Anne Nadeau — zeggen dat het kernidee van hun bedrijf voortkwam uit het verlangen naar inclusiviteit en individualiteit op weg naar eerlijke prijzen.
Merkdesign is gebaseerd op een combinatie van vriendelijkheid. Eerlijkheid, inspiratie en vertrouwen. Creatief directeur van Pearlfisher Nile Hope stelt dat merkontwerpen vriendelijk en inclusief moeten zijn, de moderne stroom van het leven moeten laten zien en de belangen van chauffeurs moeten vertegenwoordigen.
De identiteitsstijl ligt dicht bij eenvoudige platte illustraties met het gebruik van gradiënten, oogstrelende kleurschakeringen. Vanwege het feit dat de naamgeving zelf een «sprekend» karakter heeft, is het noodzakelijk om op het logo te focussen in termen van verdraaiing, strakheid, verlenging van elementen.
In het begin bestond het logo van het merk uit een minimalistische combinatie van een grafisch element en een eenvoudig afgerond lettertype. Afgerond — omdat in de naam zelf drie letters een cirkel in de vorm hebben. Het handelsmerk is een cirkel gesneden door een onzichtbare lengtelijn met een zwarte rand. In feite is dit een cirkel gemaakt met een zwarte streep, met een opening aan de binnenkant die de delen in tweeën deelt. Niets bijzonders, een pretentieloos element dat gemakkelijk te onthouden is.
Mogen we zeggen dat dit een goede combinatie is? Waarschijnlijk niet, omdat de letters en het teken heel dicht bij elkaar stonden en de symbolische cirkel eruitzag als een vreemde letter aan het begin van een woord. De kleur in het logo is alleen zwart. Er is geen associatie met de naam, geen knoestige, verwarring en andere ideeën.
Maar het concept van het nieuwe logo is om de sierlijke weg te laten zien. Visueel lijkt het logo op een weg of remweg, die is omzoomd met donkergroene of donkerblauwe tinten. Het resultaat is een mooi figuratief letterlogo waarvan het lettertype niet te bepalen is. Hoogstwaarschijnlijk was het de ontwikkeling van een auteur, die geen analogen heeft tussen de bestaande lettertypen.
Zo’n logo is erg handig omdat het elegant, laconiek en compleet is. Het mist de primitieve details die verzekeringsmaatschappijen vaak gebruiken in hun identiteit — wielen, autobaan, spatborden, enz.
Het voordeel van dit type logo is dat deze stijl van grafisch ontwerp zeldzaam is op de markt, aangezien de trend van zwart monolithisch laconiek minimalisme, zonder bloemrijke lijnen en mysterieuze schil, steeds meer domineert. In dit geval zien we hoe het logo perfect wordt gecombineerd met het hoofdontwerp van de identiteit, hoe het de essentie van het merk en zijn innovatieve beweging, gretigheid om klanten te ontmoeten, weerspiegelt.