FerryHawks vliegen naar overwinningen en presenteren het merk

Staten Island FerryHawks Logo

Het nieuwe professionele honkbalteam van Staten Island, de FerryHawks, breekt door in de sportruimte om de oudjes een duwtje in de rug te geven en zich een weg te banen naar erkenning.

Er werd onthuld dat het team de steun heeft ingeroepen van grote investeerders zoals Staten Island Entertainment, Yankee Global Enterprises en andere organisaties om zichzelf te kunnen promoten in de sportindustrie.

De naamgeving werd gekozen door middel van een moeilijke stemming. Tot de favorieten onder de leiders behoorden DragonSlayers en HarborHeroes, die uiteindelijk deel gaan uitmaken van het promotieschema. Fans stuurden zo’n 2.000 namen in. In de laatste run pakten ze er 7, waarna er nog 3 over waren.

Staten Island FerryHawks Nieuw Logo

Het merk FerryHawks moet een magneet worden voor toeristen en fans. De locatie van het stadion is het gebied bij de veerboot met zijn kleurrijke New Yorkse havenlandschap. Er is het hele jaar door een sport- en amusementsgebied, en professioneel honkbal en amateurspelen, en concerten, festivals, tentoonstellingen en andere evenementen die het publiek zullen plezieren.

De mascotte van het merk is een held die honkbal speelt, standvastigheid, toewijding, toewijding aan het spel, kracht en uithoudingsvermogen toont. Dit is een nieuw symbool van Staten Island, dat ook de geografische positie verpersoonlijkt, kenmerken van de fauna in de regio. De roodstaart- en koperbuizerd is een algemeen en herkenbaar symbool voor de eilandbewoners, dus visueel moesten de ontwerpers van het merk een vertrouwde sfeer creëren, waardebetekenissen overbrengen en een levendige emotie tonen die het publiek zou kunnen aansteken.

Megapositief, energie, op de een of andere manier zelfs een uiting van predatie en toewijding — dit alles is ingebed in het logo en de identiteit van het team.

Logo Staten Island FerryHawks

De slogan voor de presentatie van het nieuwe imago van het team was de zin van de CEO Gary Perone — «Time to take off.» Bij het ontwikkelen van de identiteit benadrukten de organisatoren de invloed van fans, zonder welke geen belangrijke beslissingen zouden zijn genomen die de promotie van het team in de toekomst zouden hebben beïnvloed.

Sportbranding en aangepast ontwerp werden verzorgd door Skye Design Studios uit New Jersey, die professionals zijn in hun vakgebied.

In april 2022 zal het team de arena betreden en hun tegenstanders onder vuur nemen.

In de tussentijd is er tijd om te genieten van het imago van het team en de grafische kenmerken ervan onder de loep te nemen.

Het logo gebruikt bijvoorbeeld een zeer interessant lettertype dat past bij het mariene thema. De letters zien eruit als delen van ijzeren constructies die op schepen worden gevonden, of als silhouetten van touwen met knopen. Er is een afbeelding van ‘s werelds beroemdste Golden Gate Bridge en een schip als symbolen van de eilandbewoners. Snijden door de golven, een havik met een blauwe pet en een wit sportuniform vliegt. Vastberadenheid, ernst van intenties, moed en concentratie op de overwinning zijn op zijn «gezicht» te lezen. Hierboven staat een clubopschrift en een oranjekleurig Staten Island-naschrift.

Meer specifiek over het kleurenschema, donkerblauw, bruin, oranje en cyaan zijn allemaal logokleuren. Geen minimalisme, maar volgens de traditie van de beste tot de verbeelding sprekende logo’s in de sportwereld.

Met zo’n symbool moet je niet bang zijn voor rivalen. Er is hier geen strip, alleen zelfvertrouwen en een compromisloze houding.

Uitstekend ontwerpwerk aan de identiteit, die alle liefde van de fans van deze sport uitstraalt.