Falabella Group en zijn nieuwe look

Falabella Logo

De Falabella Group, de grootste multinationale warenhuisketen van Chili, heeft zijn imago opnieuw gedefinieerd. Op deze manier probeert de winkelketen, populair bij Chilenen, Peruanen en Colombianen, zijn succes en groei aan te tonen, om de integratie van de verschillende merken waaruit de samenstelling bestaat, te vergemakkelijken met behulp van één enkel platform — Falabella.com. Tegenwoordig verenigt de holding een groot aantal merken uit verschillende bedrijfstakken. Dit zijn Falabella, Sodimac, Linio en Tottus, die warenhuizen en supermarkten, toerisme en bankwezen, communicatie en bouw, productie en verkoop van huishoudelijke en interieurartikelen vertegenwoordigen.

Falabella Nieuw Logo

Samen met het creatieve bureau Panda, dat 12 jaar ervaring heeft op het gebied van individueel design en honderden succesvolle oplossingen, voerde de holding de rebranding en de creatie van een vernieuwde website uit. Nadat het bedrijf zijn algemene bedrijfsidentiteit had behouden, maakte het een overstap naar een ander kleurenschema — «oranje», en bracht enkele wijzigingen aan in de grafische weergave van het logo-lettertype. De nieuwe oranje kleur Falabella zorgde voor de creatie van een moderne en energetisch actieve persoonlijkheid van het bedrijf. Het unieke lettertype, gemaakt met behulp van verschillende geometrische vormen, demonstreert de individualiteit van elke letter, die de eenheid van alle leden van het bedrijf symboliseert met een uitgesproken individualiteit van elk van hen. Tegelijkertijd creëren cirkels en rondingen, die de basis vormden voor de vorming van letters, de vereiste visuele perceptie van flexibiliteit en dynamiek van de hele organisatie als geheel.

Logo Falabella

Dezelfde stijl werd overgebracht naar het uiterlijk van de nieuwe site, waardoor deze al zijn visuele kenmerken kreeg. De taak van deze laatste is het creëren van gemak voor online aankopen in het gehele handelsnetwerk van de holding. Dat is de reden waarom de site belangrijke gebruikerskenmerken heeft gekregen — visueel gemak van waarneming, gebruiksgemak, intuïtieve interface en aantrekkelijkheid.

Falabella Voor en Na Logo (geschiedenis)

De scherpe overgang van groen naar oranje, 40 jaar later, heeft de nodige aandacht opgeleverd van zowel regelmatige gebruikers als degenen die zelden het web bezoeken. Directe link naar de oranje branding van de concurrent — Cencosud werd een van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Interessant genoeg uitte het conservatieve publiek niet alleen hun ongenoegen over dit merkbeleid, maar merkte ook op dat er in korte tijd na de eerste rebranding een andere logowijziging plaatsvond. Het lettertype heeft nieuwe veranderingen ondergaan, waarbij de letter «a» een staart over de cirkel kreeg en «l» in de andere richting «draaide». Tegelijkertijd werd «com» uit de cirkel verwijderd en samengevoegd met het woord «Falabella» met een punt erachter. Dit alles roept veel vragen op over de bedachtzaamheid van de rebranding. Maar het is mogelijk dat dit alles slechts het begin is van iets meer grandioos?!