F1 onthulde een nieuwe duurzame visuele identiteit

F1 hybrid Logo

De Formule 1 gaat het kampioenschap van 2025 ontmoeten in nieuwe uitrusting — met een 100% milieuvriendelijke hybride motor, waarop het zich heeft voorbereid door zijn visuele identiteit te veranderen. De tweede generatie motor zal draaien op een verbeterde milieuvriendelijke brandstof met een koolstofneutrale balans. Met brandstofbedrijven wordt nu onderhandeld over het opzetten van de productie van brandstof van de nieuwe formule in voldoende hoeveelheden voor het tanken van sportwagens tijdens trainingen en kampioenschappen. Het oplossen van deze uitdaging en de opkomst van hybride motoren in realtime is een belangrijke stap in de richting van de overgang naar elektrische voertuigen, wat de meest effectieve weg zal zijn naar het gunstige effect van technologie op het milieu. De voor de F1 ontwikkelde krachtbron is momenteel de meest efficiënte ter wereld. Tegelijkertijd biedt het een indicator voor hoog vermogen met een aanzienlijk lager brandstofverbruik dan momenteel wordt gebruikt. Dit heeft ook invloed op de hoeveelheid vrijgekomen CO2. Deze technologie, in combinatie met een duurzame nieuwe brandstofformule, zou een game changer kunnen zijn, niet alleen in de sport zelf.

De creatie van zo’n motor is een reactie op de constante kritiek dat F1 een van de belangrijkste vervuilende sporten is die niet willen vernieuwen. Om zoveel mogelijk mensen naar deze situatie te lokken, om de duurzaamheid van de aard van de nieuwe brandstof en de eigenschappen van de hybride motor aan te tonen, heeft het merk besloten om een ​​volledige rebranding door te voeren, met belangrijke informatie over de nieuwe wijzigingen in de visualisatie ervan. Het nieuwe logo is opnieuw ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne digitale demonstratietechnologieën. De ontwerpers hebben kwaliteitsondersteuning geboden voor televisiegraphics, in de paddock, pitlane, die de belangrijkste manier zijn om de kampioenschappen en gerelateerde evenementen te laten zien. De nieuwe huisstijl heeft een origineel kleurenpalet gekregen in lijn met de gewijzigde strategie en bijgewerkte inhoud van het bedrijf. Groene gradiëntachtergrond die soepel in blauw verandert — effectieve symbolisering van zorg voor de zuiverheid van de omringende natuur en lucht. Het effect wordt versterkt door een nieuwe slogan onderaan het embleem onder het bord — powered by hybrid sinds 2014.

Het lettertype van het logo is gemaakt in het wit, wat er erg indrukwekkend uitziet tegen de gekozen zakelijke tint van de achtergrond. Sloganletters zijn een variant van het moderne digitale lettertype, gekenmerkt door ronde vormen en aantrekkelijke afbeeldingen. De letter R is gemaakt zonder been, als symbool van de zigzag van de racebaan, en heeft een bliksemschicht aan het einde, die de snelheid en kracht van de nieuwe motor aangeeft. Het hoofdsymbool — F1 wordt afgebeeld met een rechte helling, symboliseert snelheid, beweging. De letter F bestaat uit twee parallelle delen — gestileerd die het kampioenschapscircuit weergeven.