Evolutie van het merk Movable Ink

Movable Ink Logo

Al meer dan tien jaar wordt het merk Movable Ink verliefd op steeds meer nieuwe klanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van unieke visuele advertenties voor e-mail, websites, advertenties voor digitale marketeers en het maken van gepersonaliseerde ontwerpen op aanvraag.

Zoals de uitvoerend creatief directeur van Lindie Gerber benadrukt, verschilt het merk aanzienlijk van andere digitale bedrijven, waarvan de bedrijfscultuur wordt gedomineerd door blues en blues. Evolutionair en onconventioneel was het gebruik van een roze-paarse tint in het logo afgewisseld met neonkleuren van lichtturkoois. Zo’n heldere kleurencombinatie met een zacht langwerpig zwart lettertype-symbool «MOVABLE» en een witte inscriptie naast «INK» in hoofdletters geeft expressief de rusteloze verbeeldingskracht van creatievelingen aan en maakt duidelijk dat het bureau een speciale toon kan zetten voor een startende beginnen.

Movable Ink Nieuw Logo

Toen het logo werd bedacht, waren de concurrenten waarschijnlijk alleen aan het nadenken of ze zo’n creatief experiment in identiteit zouden durven maken of niet. Maar de jongens van Movable Ink besloten de naam van hun bedrijf volledig waar te maken en van het digitale lichtpuntje hun herkenbare chip te maken.

Vertegenwoordiging van elk bedrijf begint met een logo-analyse. En als het organisch wordt gecombineerd met de naam van het bedrijf, dan is dit al een garantie voor een verdere toename van de interesse in het merk, een weg naar het hart van een trouwe klant en winstperspectieven. De auteurs van het Movable Ink-logo hebben altijd benadrukt dat hun bedrijf een belofte is. Een belofte om creatieve oplossingen en interacties voor creatieve doeleinden te lokken, te verrassen, te imponeren en te inspireren.

Logo Movable Ink

Trouwens, een andere boodschap van het logo is magisch. Dit is de magie van kleuren gecombineerd met plezier en vermenigvuldigd met innovatie. Het merkmanagement merkt op dat ze in 2010 pionierswerk verrichtten en de lat voor leiderschap in de sector van digitale creatieve producten nog steeds niet hebben verlaagd.

Voorheen was het logo niet zo fel. Het was een inscriptie in een soortgelijk lettertype, meer afgerond en als uitvergroot. De roze vlek zag eruit als een ruwe penseelstreek, maar creëerde geen opdringerig effect. De plek is rond, zonder duidelijke grenzen, maar zag er toch geweldig uit. Ja, in vergelijking met het huidige logo is het oude meer statisch, timide, dom en uit balans.

Movable Ink Voor en Na Logo (geschiedenis)

De huidige, met nieuwe strepen in de vorm van een rechthoekige digitale penseelstreek, alsof het in de lucht oplost, weerspiegelt een nieuw tijdperk van merkidentiteit, nieuwe stadia van de ontwikkeling van het bedrijf. Traditie en gemak, die vroeger hoog in het vaandel stonden, hebben digitale kunst en expressieve kleuren vervangen.

Nieuwe uitdagingen van de moderne samenleving, taken en zakelijke doelen die veranderen in een chaotische wereld verklaren het verlangen van creatieve agenten van bekende merken als Movable Ink om bij de tijd te blijven, een helder merk te behouden en hun klanten te verrassen met opvallende visuele producten.