Evezy en Onto — twee gezichten van hetzelfde merk

Onto Logo

Onto is een startup voor een abonnement op elektrische auto’s die een service biedt voor het besturen van een elektrische auto.

Aanvankelijk had het merk de naam Evezy, die een paar jaar na de lancering door de makers werd bestempeld als ‘moeilijk uit te spreken, onleesbaar, moeilijk te onthouden’. De wens om creatief, innovatief en bruisend te zijn heeft zich ontwikkeld tot deze naam. Maar helaas, het heeft geen wortel geschoten. Of de moeilijkheid nu is dat de uitspraak van de combinatie van klinkers en medeklinkers te onhandig is, of de grafische vormgeving, het is onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen wat er mis is gegaan met een dergelijke naamgeving van het bedrijf. De initiatiefnemers van de dienst wilden hun best doen om de eerste dienst in het VK aan te bieden die iedereen van een auto kon voorzien, zonder verplichtingen of conventies. Met alle garanties en servicemogelijkheden van de machine. Beschikbaarheid van verhuur met korte termijn overeenkomsten en gemak in technische zin.

Onto Nieuw Logo

Natuurlijk zorgde de dienst voor opschudding bij de Britten, vooral toen ze een volledig abonnement kregen aangeboden. Gebruikers waardeerden deze houding van het merk ten opzichte van zichzelf, op alle mogelijke manieren om zijn activiteiten te ondersteunen, ondanks zo’n geweldige creatieve naam.

Door de ervaring van het bezit van een auto opnieuw te beleven, de vooruitzichten voor een toekomst zonder grenzen te waarderen en met de mogelijkheid om de elektrificatie te vereenvoudigen, begon het merk aan zijn reis naar nieuwe hoogten.

Vanaf nu heet het Onto. Het is een stap voorwaarts in de richting van innovatie en avontuur. Er wordt een nieuwe identiteit, een nieuwe site, een applicatie gemaakt. En kwaliteitsdiensten blijven op hun best, zoals voorheen.

Logo Onto

Als je de twee logo’s vergelijkt die zijn gebaseerd op het grafische ontwerp van de bedrijfsnaam, is het verschil duidelijk. Onto is een solide, modern, «zelfverzekerd» merk dat zichzelf al heeft weten te transformeren. En Evezy is het begin van het pad, een groene spruit die zich een weg baant naar de zon. Niet voor niets hebben ze symbolisch groen gebruikt voor de contouren van het logo. Het is opmerkelijk dat de letter V is gestileerd als een geotag om de specifieke kenmerken van de service beter te illustreren.

Het huidige zwarte type logo zonder extra elementen speelt op contrasten. Hij vertelt niets, komt niet opdagen. Simpelweg zeggen dat dit merk een sterk team is, uitstekende service en innovatieve aanpak. De bijzonderheden van het bedrijf zijn niet bepaald. Maar tegelijkertijd blijft de intrige bestaan, waardoor nieuwe communicatie met gebruikers wordt opgebouwd.

Onto Voor en Na Logo (geschiedenis)

Dit is een marketingtruc die de aandacht en vraag van de klant vergroot.

Nu zal het grote publiek uitkijken naar de aangekondigde updates in de identiteit, en zal het merk zijn ontwikkeling voortzetten met een nieuwe naam en een nieuwe visuele identiteit.