Estates East – Londense agentschappen met een vernieuwde look

  Estates East Logo

  Estates 17, Estates 7, gevestigd in Oost-Londen, hebben hun eigen identiteit opnieuw gebrandmerkt met Form-branding. De rebranding omvatte alle gebieden, inclusief het ontwerp van het hoofdkantoor in Walthamstow, alle soorten reclame – print en digitaal. Evenals marketingmateriaal. De oprichter van East London, Neil Collins, werd aangetrokken door de originaliteit van het eerdere werk van het bureau, dat zich richtte op het rebranden van bands en festivals. Hij vond het moeilijk om een ​​merk met zo’n profiel visueel succesvol te maken. En wat het ontwerpteam liet zien, was bijzonder goed. De keuze viel op Vorm.

  Estates East Nieuw Logo

  De gecreëerde visuele identiteit, evenals de nieuwe strategie van het bureau, konden de creatieve benadering van elke taak van het team van het bedrijf weerspiegelen. De levendige en gevarieerde geest die kenmerkend is voor de buurten van Oost-Londen, de voortdurende ontwikkeling ervan brengt de mensen en de geschiedenis van het gebied op de voorgrond, waardoor ze het middelpunt worden, de dominante elementen van het merk. Deze aanpak bood de mogelijkheid om de bewoners van het gebied visueel aan te spreken, een weerspiegeling van de huidige demografische situatie. Dankzij de creatieve grafische bewerking van het logo kon het bedrijf de aandacht trekken van een nieuwe jonge “spruit” uit de regio, waardoor het gunstiger posities innam en de dekking van de binnenlandse markt aanzienlijk uitbreidde.

  Logo Estates East

  Tegelijkertijd kwam met behulp van rebranding een manifest tot stand dat de clichés op dit gebied doorbrak. Met zijn hulp werden de belangrijkste veranderingen in de set regels van het bureau aan de consument doorgegeven. De hele compositie is gericht op de vorming van een monogram van twee letters “E” – hoofdletters en kleine letters, die zijn geselecteerd uit verschillende soorten lettertypen. Capital – Estates, een mix van industriële maar ambachtelijke Oost-end typografie en modern serif-lettertype dat spreekt tot de geloofwaardigheid, eerlijkheid en transparantie van een merk. De kleine letter, die het oosten aanduidt, is een uitstalraam van de creatieve, jonge en onafhankelijke geest van Oost-Londen. Deze combinatie garandeert een harmonieus evenwicht tussen de “zware” uitvoering van de eerste letter en de lichte dynamiek – de tweede.

  Estates East Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De accentelementen van de compositie zijn tegels in een grote verscheidenheid aan configuraties. Ze bestaan ​​uit verschillende symbolen, pijlen die precies naar het oosten wijzen. Hun verscheidenheid aan configuraties moet een flexibele en zelfs plastische visuele identiteit bieden. “Tegels” symboliseren stabiliteit en constante relevantie van updates, de bruikbaarheid ervan in verschillende formaten, op verschillende media, ongeacht de grootte.