Elevation neemt deel aan de herlancering van Newsy met volledige rebranding van het kanaal

  Newsy Logo

  EW Scripps-divisie – Newsy streaming nieuwsdienst werd opnieuw gelanceerd op 01 oktober 2021. Ze veranderde haar stijl en visuals terwijl ze door het hele land werd uitgezonden. Na de verandering van richting maakte het kanaal gebruik van de situatie om het uiterlijk te veranderen en een nieuwe studio in Atlanta te creëren. Het nieuwe beeld is ontwikkeld en geïmplementeerd door de ontwerpstudio Elevation. Een van de taken die het bureau zichzelf oplegde, was de noodzaak om de nieuwe functies van de nieuwszender weer te geven, die de klok rond gratis werd en in feite een nieuw uitzendmerk werd.

  Newsy Nieuw Logo

  De studio heeft een grote hoeveelheid werk voltooid, waaronder de creatie van een uniek logo, esthetische component, dynamische “live” graphics, de ontwikkeling van unieke tools, evenals analyse en monitoring van toekomstige inhoud, elementen van een nieuwe identiteit in sociale netwerken. Dit laatste omvatte de ontwikkeling van het uiterlijk afhankelijk van het tijdstip van de dag, de verdeling van het volume van de show, die in prime time zal worden gehouden. Gezien zo’n grote hoeveelheid werk, was het nodig om meerdere taken tegelijk uit te voeren.

  Logo Newsy

  Het logo is eerst naar de ontwikkeling gestuurd. De creatieve benadering maakte het mogelijk om een ​​originele oplossing te creëren in de vorm van controlepijlen die op de consoles werden gebruikt. De pijlen zijn grafisch zo ontworpen dat negatieve ruimte de visuele perceptie van de letter “N” vormt – de eerste letter van de naam van het kanaal. De pijlen zijn een symbool geworden van balans, de wens om alles op hetzelfde niveau te houden, zonder afwijkingen naar links of rechts. Het bord zelf bestaat uit 4 pijlen, waarvan 2 elk in dezelfde richting wijzen. Zo toont het symbool zijn neutrale houding ten opzichte van politiek nieuws, waardoor de keuze van prioriteiten aan de kijkers wordt overgelaten.

  Newsy Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Een ander belangrijk punt was de noodzaak om rekening te houden met de diepte van het kleurenpalet, dat de diepte van nieuws en informatie kan aantonen, waardoor de diepte belangrijker wordt dan oppervlakkige berichtgeving over gebeurtenissen en verschillende debatten. Ook de geometrie van de driehoeken droeg hieraan bij. Het was vooral belangrijk om de potentiële consument, zijn interesses, correct te identificeren, en zowel de oude garde als de moderne jeugd te omarmen. Een schitterende paarsblauwe tint gedomineerd door een gradiënt van rood naar blauw, waarin de pijlen en de merknaam zijn aangebracht, hielp dit te weerspiegelen. De naam wordt uitgevoerd in kleine letters zoals Cera PRO Black van TypeMates, waarvan de letters een enkele gelijkmatige compositie creëren, wat vriendelijkheid en openheid aantoont. De letters “N”, “W” en “Y” kregen enkele eigenaardigheden in de vorm van veranderingen in de hoogte van het deksel, waardoor de perceptie van de tekst zeer gemakkelijk te onthouden en op elke schaal goed te lezen was.

  Alles bij elkaar – kleur, lettertype, texturen en driedimensionale elementen – creëerden een enkele unieke compositie die de visualisatie van het merk uniek maakte.