Een uniek aanbod van het vernieuwde merk LuegopaGO

LuegopaGO Logo

De eerste Colombiaanse marktplaats, LuegopaGO, kwam in 2020 beschikbaar voor gebruikers. Het belangrijkste kenmerk is de mogelijkheid om in 4 fasen te betalen. In dit geval worden aan de betaler geen verborgen kosten of rente in rekening gebracht. De service is alleen actief voor alle producten die op deze site worden tentoongesteld. Deze functie wordt weerspiegeld in de naam van de site, wat zich vertaalt als «Ik betaal later». De groeiende populariteit van het merk, dat tijdens het jaar van zijn activiteit de aandacht wist te trekken van een aanzienlijk aantal verkopers en kopers van de binnenlandse markt in moderne omstandigheden, leidde tot een herziening van zijn identiteit en de creatie van een nieuwe identiteit, met welke site gebruikers eind vorig jaar kennis hebben gemaakt.

LuegopaGO Nieuw Logo

De nieuwe visualisatie is ontwikkeld door de Colombiaanse ontwerpstudio Invade Design uit Medellín. De nieuwe strategie van het bedrijf omvatte een belangrijke richting: de herziening van de focus op honderdjarigen en millennials die in het land wonen. Er werd rekening gehouden met hun financiële mogelijkheden, kennis in het gebruik van digitale bronnen, prioritaire soorten sociale netwerken die werden gebruikt. Op basis van de analyse van de lokale situatie werden de meest aantrekkelijke elementen van het esthetische ontwerp van de visualisatie en slogans geselecteerd. Rekening houdend met eerdere ervaringen, hebben we vandaag een bedrijfsidentiteit gevormd, die wordt verlevendigd door geselecteerde gewaagde en heldere tinten van het kleurenpalet, geanimeerde afbeeldingen, interessante stickers en originele foto’s. De toegevoegde fluitgeluidseffecten als het belangrijkste merkgeluid en app-meldingen gaven de merkidentiteit originaliteit en uniciteit, wat het optimisme van het merk aantoont in zijn zoektocht om zijn doelen te bereiken.

Logo LuegopaGO

Het merklogo bestaat uit twee elementen: de naam en een emoji met het teken van vrede, een herkenbaar gebaar van vriendschap en wederzijds vertrouwen. De tekst van de merknaam is in vetgedrukte ronde schreefloze letters, kleine letters, wat een visuele weergave is van vriendelijkheid en goodwill. Een kenmerk van het verbale teken is de aanwezigheid van een verticale lijn in elke tweede letter, die de leegtes van de negatieve ruimte vult. Rebrand-lettertype werd gebruikt voor toepassingsteksten.

LuegopaGO Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Ook wordt de juiste sfeer gecreëerd met behulp van een perfect op elkaar afgestemd kleurenpalet, waarbij originele fraaie combinaties van roze en paars door middel van een vervagingstechniek op een zwart-witte achtergrond worden aangebracht. Kunstwerken met kleur- en contrastfoto’s en video’s dragen bij aan de algehele visuele toon van durf en jovialiteit. De hele compositie oogt modern en jeugdig.