Een Knoxville Sporting Club presenteerde een nieuwe identiteit

One Knoxville Sporting Club Logo

De professionele voetballers van Knoxville hebben een nieuw logo onthuld. Het belangrijkste idee, dat zijn coolheid bewondert, is om zo’n ontwerp van het merk te dragen, niet om de charme te begrijpen of een fan van voetbal te zijn. Het One Knoxville Sporting Club-logo zelf is creatief en op zichzelf staand, wat gewoon een plezier is om op kleding en accessoires te dragen.

One Knoxville Sporting Club Nieuw Logo

Als het gaat om sommige sportmerken, worden symbolen, mascottes, bepaalde lijnen of rondingen in het logo of andere vormen (bal, uitrusting, beest dat uithoudingsvermogen, kracht en snelheid symboliseert) heel vaak herinnerd. In dit geval besloot het sportteam een ​​andere weg in te slaan — om de aandacht te trekken door het feit dat het logo en de identiteit als geheel dicht bij de persoon die de winkel is binnengekomen, en de geïnteresseerde persoon-wedstrijdvoorspeller, en de coach, en de persoon die in zijn vrije tijd gewoon met zijn gezin wandelt. Het is als een stille verspreiding van het idee van voetbal onder mensen, dat niemand wordt opgelegd, het voetbal op de een of andere manier niet isoleert en het niet verheft tot de hoogste trede van het podium. Kortom, zo’n beeld laat geen «opscheppen» toe, maar kalmeert agressie of exaltatie, die vaak voorkomen tijdens voetbalbijeenkomsten.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd op het hoogste niveau van voorbereiding op de rebranding. Analyseer, organiseer, vind het optimale kleurenschema, evenals honderden enquêtes, persoonlijke ontmoetingen en werk met focusgroepen die de stad Knoxville hebben onderzocht op zoek naar inspiratie en informatie.

Logo One Knoxville Sporting Club

Matthew Wolff was de man die alles in handen had over het nieuwe ontwerp. Hij was op de hoogte van alle creatieve taken en de bijzonderheden van de processen. Zijn ervaring met het werken met voetbalteams in Chicago, Los Angeles, New York en twee dozijn andere steden was een grote aanwinst voor dit project.

Burgerlijke trots is wat ik bij het publiek wil oproepen als ik naar een nieuwe identiteit kijk. Dit is niet alleen een illustratie van de voetbalclub, maar van de stad Knoxville als geheel. Dit is een samensmelting van sferen, het leven van afzonderlijke delen van de regio, een levend organisme.

One Knoxville SC Logo

Veel aandacht voor lokale details, begrip van elke afbeelding, diepgaande analyse van kleur deden hun werk. Nu zou een eenvoudige leek dit of dat ding alleen kunnen nemen vanwege het feit dat het zijn geboorteland uitzendt, en de koerier verpersoonlijkt zichzelf met Knoxville, zelfs zonder een aanhanger van sport te zijn.

Het logo ziet eruit als een puntig schild, enigszins vervormd, alsof het is uitgeschoven. Het toont 3 donkerblauwe tinten van het reliëf van de aarde, dan de witte letters van de trotse KNOX, met een oranje zon in plaats van een O. Op de achtergrond, achter de letters, staat een combinatie van 3 tinten oranje. Het lijkt erop dat het bovenste niveau van de «hemel» dezelfde tint heeft als de zon.

Het logo ziet er absoluut stijlvol uit en is verrassend genoeg niet overladen met kleuren. Het voordeel is de selectie van schalen en lijnen. Het is een rustig, koud-warm logo in tinten, maar roept juist warme associaties op. Dit is wat verenigt, de atmosfeer verwarmt, een lust voor het oog.

Bovendien zal zo’n logo voor de gewone bevolking een teken van loyaliteit aan hun stad zijn. En wie het logo later op het voetbalveld ziet, zal zeker begrijpen dat de stad bekend staat om haar sterke voetbalelftal en continuïteit.