Een frisse kijk op GEA en zijn weerspiegeling in het externe beeld

GEA Logo

De oudste vooraanstaande Duitse onderneming GEA Group AG, opgericht in 1881 door zowel Wilhelm Merton als Leo Ellinger, viert hun volgende mijlpaal in een nieuw, modern imago. Oorspronkelijk opgericht voor de verkoop van gewalst metaal, richtte het bedrijf zich geleidelijk opnieuw op de productie van voedingsmiddelen, dranken, evenals systemen en componenten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Tegenwoordig is het al een International Technology Group, waarvan de machines, fabrieken, geavanceerde technologische processen en andere producten over de hele wereld algemeen bekend zijn. Het 140 jaar oude merk staat vooral bekend om zijn actieve deelname aan het programma voor milieubescherming van de planeet. Het proces van uitbreiding en ontwikkeling is nooit gestopt. Vandaag is er een directe behoefte aan een wereldwijde toepassing van ons eigen ontwerp, dat een volledige renovatie vereiste in overeenstemming met de moderne trends.

GEA Nieuw Logo

Het vernieuwde uiterlijk was onder meer gericht op de duurzaamheid en het technologisch leiderschap van het bedrijf. Het merk staat al vele jaren bekend om zijn uitstekende technische expertise en heeft zich in veel markten met succes gevestigd als een premiumonderneming. De huidige veranderingen en ingrijpende veranderingen die hebben plaatsgevonden in de samenleving, hebben ertoe geleid dat de naamsbekendheid van het bedrijf en het merk bij de eindconsument moet worden vergroot. De nieuwe visualisatie weerspiegelt het belangrijkste bedrijfsdoel — «elke ontwikkeling — voor een betere wereld.» Op basis van deze slogan heeft het bedrijf zijn identiteit nog aantrekkelijker gemaakt door te focussen op de duurzaamheid van zijn ontwikkeling op lange termijn, gebruikmakend van alle verworvenheden van de moderne digitale wereld.

Logo GEA

Om de aanwezigheid van informatie te vergroten, bracht het bedrijf zijn eigen beeldvideo over zichzelf uit, die samen met de lancering van externe en interne digitale identificatiepunten verscheen. De constante wens om hun technische oplossingen te verbeteren werd weerspiegeld in elk beeldelement van het merk. Het nieuwe logo is de belangrijkste vertegenwoordiging geworden van de premium kwaliteit van het bedrijf. Het herontwerp zorgde voor een verbetering in de weergave van afbeeldingen en andere elementen in een digitale context. Het toevoegen van dynamiek en het bijwerken van het ontwerp met een horizontaal platform dat het logo met elkaar verbindt, was een van de resultaten van dit herontwerp.

GEA Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Een integraal onderdeel van de nieuwe identiteit zijn de originele iconen die nodig zijn om moderne communicatie vorm te geven die een sleutelrol speelt in digitale toepassingen. Het minimalistische ontwerp en de open omtrek maken de pictogrammen van GEA uniek en expressief voor zijn persoonlijkheid. De typografie gaf het een gedurfde technische aantrekkingskracht die nauw verwant was aan techniek.