Duurzaamheid als begrip in het nieuwe Footprint-logo

Footprint Logo

Footprint ontwikkelt gespecialiseerde technologieën die gebaseerd zijn op organische elementen. Om de gezondheid van de planeet te creëren, of beter gezegd in stand te houden, is het noodzakelijk dat de levenscyclus van materialen kan worden hersteld ten koste van hun eigen potentieel. Het merk ontwikkelt oplossingen, uitvindingen die kortstondig plastic kunnen vervangen. Retailers, voedingsbedrijven, waaronder andere grote bedrijven die consumentengoederen aan de markt leveren, schakelen over op plantaardige productietechnologieën, waardoor de CO2-uitstoot geleidelijk wordt verminderd, afval wordt verminderd en afvalstortplaatsen worden verminderd.

Het beschermen van het recht van de planeet op een gezond leven is een kernboodschap van het merk Footprint. De mensheid heeft te veel afval geërfd, maar nu is het tijd om na te denken over de toekomst in het belang van ontwikkeling.

Footprint Nieuw Logo

Tijdens het bestaan ​​van het merk zijn 30 unieke technologieën gepatenteerd, werken meer dan 90 ingenieurs, technologen en andere wetenschappers in het personeel van het bedrijf en werken in totaal 2.200 medewerkers voor het welzijn van de planeet. Bovendien zijn er 8 platforms georganiseerd waarop innovatieve producten en merktechnologieën worden geïmplementeerd.

Een groot pluspunt van het bedrijf is dat ze recent het logo hebben gewijzigd en ultramodern hebben gemaakt en voldoen aan de eisen van de visuele identiteit van deze tijd.

Logo Footprint

Tot vandaag zag het logo eruit als een voetafdruk in de vorm van groene bladeren en verschillende cirkels die de tenen symboliseerden. Op een oranje frame is een voetafdruk geplaatst, die als het ware een bepaald teken zou moeten betekenen dat speciale aandacht vereist. Vlakbij was een dunne zwarte inscriptie in een mooi lettertype met de naam van het merk. Maar zo’n logo ziet er al moe, verouderd en achterhaald uit.

De keuze viel op een nieuw lettertype, nieuwe symbolische elementen, die werden ontwikkeld door het bureau L+R.

Het blad, dat verschillende andere binnen zijn omtrek heeft, creëert volume en wordt goed herinnerd door de eenvoud van het ontwerp. Bijzondere lof verdient het lettertype, want het is gestileerd als een blad, alle letters lijken op de een of andere manier op de vorm van een plant. Zeer strakke lijnen, zorgvuldig gekalibreerde hoogte en breedte van de afstand tussen de elementen dragen bij aan een goede indruk en snelle memorisatie van sleutelbeelden.

Footprint Voor en Na Logo (geschiedenis)

We kunnen vol vertrouwen zeggen dat de nieuwe het merk herkenbaarder zal maken en geassocieerd zal worden met het succes van de implementatie van innovaties. De missie van het merk wordt weerspiegeld in elk element van het logo.

Over het algemeen ziet de nieuwe look er solide en gezaghebbend uit dan de vorige. Het wekt niet de indruk dat dit het logo is van een goedkoop plantaardig voetverzorgingsproduct. Nu is het een volwaardig «gezicht» van een bedrijf dat om de planeet geeft en er alles aan doet om de toekomst van de mensheid gezond, welvarend, veelbelovend en innovatief te maken.