Draailijnen in Nubank-design

Nubank Logo

Het nieuwe merk Nubank kwam op de markt als antwoord op de zorgen van de moderne samenleving. Financiële bureaucratie, absurde tarieven, walgelijke service in een complex zijn de redenen geworden waarom klanten terughoudend zijn om relaties met banksystemen aan te gaan. Mensen hebben het vertrouwen verloren in eerlijkheid, oprechte communicatie en betrouwbaarheid van de dienstverlening van moderne banken.

Na acht jaar werk van hoge kwaliteit maakte het merk een enorme sprong in het diepe — het tijdperk van digitale modernisering om zijn visuele uiterlijk te vernieuwen en nog dichter bij zijn dierbare publiek te komen. De afgelegde weg, rendement, engagement, merkvolwassenheid en de vooruitzichten voor big business worden geïnvesteerd in een nieuwe visual, die perfect in harmonie is met hun positionering in de markt.

Nubank Nieuw Logo

Nubank weerspiegelt de echte behoeften van zijn klanten en heeft een mooi, gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk ontwerp gecreëerd waardoor iedereen er verliefd op zal worden.

Het basisconcept van merkidentiteit is om te laten zien wat er achter blanco nummers zit. Dit is geen geld, geen connecties, geen macht. Dit is een merk over mensen en hun waarden, hoop, ontdekkingen. Gebruiksvriendelijke producten, betrouwbare klantrelaties, gunstige tarieven en uitstekende service vormen de kern van de activiteiten van Nubank.

Het dagelijks leven van 398 miljoen mensen bestaat niet alleen uit woorden. Het is een enorm levend organisme dat bestaat in de fysieke wereld en digitale dimensie met al zijn voor- en nadelen. Een dienst humaniseren betekent laten zien hoe belangrijk en waardevol elke gebruiker is voor het bedrijf. Daarom hebben de initiatiefnemers van de rebranding tot in de kleinste details de mijlpalen van onze tijd ingehaald, die de klanten koesteren, ze waren in staat om te bewijzen dat de verandering in het imago van de bank niet alleen een verandering in kleur en vorm is. Dit is de vertaling van nieuwe betekenissen door middel van ontwerpcommunicatie.

Logo Nubank

Een aangename lila kleur en vloeiende rondingen die een grafische NU-verbinding vormen, werden de symbolen van een beter leven en opkomende financiële ontdekkingen. De gestroomlijnde, afgeronde letters maken indruk op de gebruiker en wekken vertrouwen door menselijkheid en goede wil te tonen. Er is een gevoel dat het logo in beweging is, niet stopt met ontwikkelen.

Niet voor niets kozen de ontwerpers voor zo’n tint paars. Het stimuleert, balanceert, kalmeert. Het benadrukt ook de belettering, waardoor het handiger en leesbaarder is in verschillende media.

Het platform voor financiële oplossingen, zoals de vertegenwoordigers van Nubank over zichzelf zeggen, streeft ernaar om aan de behoeften van klanten te voldoen, daarom geven het nieuwe logo en de gekozen kleuren aan dat het merk ruimte heeft om te groeien, het zit vol energie en ideeën die het zou willen graag implementeren in dialoog met de doelgroep.

Nubank Voor en Na Logo (geschiedenis)

Rebranding was een noodzakelijke stap om de service te verbeteren, wat leidde tot een golf van positieve veranderingen in de strategie van het bedrijf en een grotere interesse in het bedrijf. Dit spreekt van het belang van het herzien van waarden en het concretiseren van de ontwikkelingsvector voor elk bedrijf, of het nu een klein bedrijf is of een enorm bedrijf met honderden mensen.

Het nieuwe ontwerp is absoluut zachter, vriendelijker en loyaler aan klanten. Daarom, zoals ze zeggen, hoe je mensen behandelt, zo zullen ze jou behandelen. Welnu, het merk Nubank zal ongetwijfeld succes hebben en een nieuwe golf van toetredende gebruikers.