Dozer Coffee met een nieuw uniek merkdesign

Dozer Coffee Logo

Dozer Coffee (Ann Arbor) bereidt zich voor op de opening van het oorspronkelijke café en heeft de vorming van zijn externe identiteit zeer serieus genomen. Door zijn aandacht te richten op de creatieve strategische ontwikkeling van Skidmore Studio (Detroit, Michigan), besloot het merk zijn identiteit toe te vertrouwen aan deze creatieve studio.

Onderscheiden door een absoluut niet-standaard houding ten opzichte van de bereiding en presentatie van een van de meest heerlijke dranken — koffie, die Dozer Coffee demonstreert, onderscheidt het duidelijk van vergelijkbare etablissementen. Het is een van de beste in de horeca, deels koffiebrander, deels café, deels lounge. Met zijn unieke houding ten opzichte van dit proces heeft Dozer Coffee koffie niet alleen een heerlijk drankje gemaakt, maar heeft het een echte kunst van plezier gecreëerd door het proces van het consumeren ervan.

Dozer Coffee Nieuw Logo

Dit alles vereiste een niet-standaard houding ten opzichte van de vorming van een eigen identiteit, waar Skidmore Studio met succes mee omging. De huisstijl moest de energie van de vroege ochtend weerspiegelen, die wordt overgebracht door een kopje goede en smakelijke echte koffie. Tegelijkertijd vereisten alle visuele ontwikkelingen veelzijdigheid voor gebruik in alle leden van de familie van dit merk.
Bij de ontwikkeling van het logo is rekening gehouden met alle opties voor toekomstige plaatsing en toepassingsmethoden, ook met behulp van moderne digitale technologieën.

De vorming van de visuele stijl was gebaseerd op de eigenaardigheden van de esthetiek die kenmerkend zijn voor de punkcultuur, die zich onderscheidt door een levendige uitdrukking van zijn eigen individualiteit, een demonstratie van onafhankelijkheid van algemeen aanvaarde normen en stereotypen. Dit werd geëvenaard door de eenvoud en laconiek van het logo zelf, uitgevoerd in standaardtype op een zwarte ondergrond met behulp van witte negatieve ruimte, die de letters van de naam — Dozer vormde.

Logo Dozer Coffee

Alle uiterlijke identificatie heeft een ongepolijst, korrelig uiterlijk gekregen, dat is gevuld met een overvloed aan heldere accentkleuren, texturen en illustraties om een ​​perceptie van extern evenwicht te creëren. Ze voeren hun taak zeer effectief uit — het combineren van verschillende elementen tot één geheel, wat de vereiste perceptie van het merk zelf creëert in de algehele perceptie van de compositie.

Als je door afbeeldingen kijkt die een persoonlijke benadering van beeldvorming en stijl laten zien, zie je de overvloed aan fantasmagorische, sci-fi-illustraties, onbekende wezens en monsters verborgen achter grafische elementen van paaseieren en een verscheidenheid aan verhalen uit het veld van de geschiedenis en koffiezetten. De ontwikkeling van een nieuwe identiteit werd een demonstratie van een unieke reclamekunst die de kijkers veel reden tot nadenken gaf, de wens om iets nieuws te leren, te verkennen, te ontdekken op basis van de spirituele kant van Dozer Coffee, op een leuke en ondeugende manier onderwezen.