DocSend en Dropbox werken samen en introduceren een nieuwe identiteit

Dropbox DocSend Logo

Het gerenommeerde elektronicamerk Dropbox heeft zijn nieuwe visuele identiteit onthuld, gevormd door de fusie met DocSend. Als service voor het delen en volgen van documenten is Dropbox vernieuwd en bevat nu een grotere set tools voor werken op afstand. Nu zorgt het merk niet alleen voor het veilige beheer van bestaande bestanden en hun overdracht, maar kunt u ook krachtige analyses van lopende interacties gebruiken. Nu heeft het merk voorheen ontoegankelijke brede mogelijkheden geopend voor de end-to-end uitwisseling van bestanden en documenten, die wordt geboden door een volledig assortiment producten waarvan het gebruik beschikbaar is voor elk van de gebruikers. Dit geeft maximale controle over alle acties die in het systeem worden uitgevoerd. Het fusieproces broeit al lang. In feite werken beide platforms al enkele jaren nauw samen. Dankzij de fusie kwam het nieuwe merk open voor alle processen die ooit alleen voor elk van hen beschikbaar waren. Het nieuwe product werd echt gedifferentieerd, waardoor het vooral in trek en populair was.

Dropbox DocSend Nieuw Logo

De combinatie van twee belangrijke elektronische systemen vereiste een nieuwe benadering voor het begrijpen van de visualisatie die voor hen werd gecreëerd. De oprichters besloten om de historische basis te behouden bij het vormen van een nieuw logo. Het embleem bood een eenvoudige maar praktische oplossing: de naam van het nieuwe merk, bestaande uit twee namen van de bedrijven waaruit het bestaat. De erkenning van het nieuwe platform was dus verzekerd dankzij de mogelijkheid om alle gebruikers van elk van de bedrijven die deel uitmaken van de nieuwe vereniging met succes in zijn gemeenschappelijke database te behouden. De visualisatie was niet bedoeld om de merken in elkaar «op te lossen», maar integendeel, om de nadruk te leggen op hun speciale effectiviteit van het nieuwe bedrijf, wat wordt bereikt door het juiste gebruik van de individuele voordelen en verschillen van elk van hen.

Logo Dropbox DocSend

De structuur van het logo is gemaakt op basis van verschillende elementen — een blauw bord met een gemarkeerd zwart-wit segment, de naam van de belangrijkste merkcomponent — Dropbox in zwart en blauw DocSend. Het bord is een verbindend symbool dat beide bedrijfskleurschakeringen draagt. Het geselecteerde segment is een demonstratie van de directe relatie van elk van de componenten waaruit het merk bestaat. Het is effectief als een weerspiegeling van branding in gedrukte of digitale versies. De vorm en afbeeldingen maken het bord gemakkelijk leesbaar op elk formaat. En eenvoud en originaliteit — zorgen voor gemak van onthouden en herkennen.

Dropbox DocSend Voor en Na Logo (geschiedenis)