Designer smile van het merk «smile»

Smile Logo

Het in het VK gevestigde creatieve bureau StormBrands heeft een merk ontwikkeld voor een lijn babycakes die in Pakistan zal worden verkocht. Donutcake (één portie) is een product van het bakkerijbedrijf EBM. Onder het EBM label Peek Freans wordt een heerlijk nieuw merk “smile” gelanceerd.

Merkstrategie komt duidelijk tot uiting in de visuele vormgeving van het merk. Een glimlach is wat ons vergezelt op de beste momenten van het leven, het is een emotionele reactie op de wereld wanneer we vreugde ervaren, een alomvattend gevoel van plezier, genot en genieten van het moment. Niet voor niets is het sleutelbegrip juist gekozen om te glimlachen. Om kinderen te plezieren, hoef je geen duur speelgoed of fleurige kleding te kopen of op zoek te gaan naar ultranieuw entertainment. Een heerlijke taart in de zak van een kinderjasje kan ook voor een glimlach zorgen.

Smile Nieuw Logo

Aten — en de stemming verbeterde. Verfrist — en er is al kracht en inspiratie om stout te creëren en te spelen.

De speelse beeldtaal bevat bewust levendige kleuren en dessins in illustraties en foto’s. Er zijn bepaalde accenten in de identiteit aangebracht.

Wat betreft de verpakking als geheel, bestaat het ontwerp uit het verdelen van het grafische element van de productnaam en de geïllustreerde versie ervan. Dit is een donut, visueel onderverdeeld in de naam «smile» en het beeld van het product zelf, bedekt met chocolade met hagelslag. De ontwerpers hebben zo hun best gedaan om het heerlijk te portretteren dat in één oogopslag op de verpakking de hand uitsteekt om het te openen en te proberen. De belettering «smile» is gemaakt in volumineuze wittinten, die de romige component symboliseren, terwijl spatten en hagelslag rond het beeld plagen en meer aandacht trekken.

Een mooie merkidentiteit belooft het succes van een bedrijf. Het lijdt geen twijfel dat veel ouders en kinderen de nieuwigheid zullen waarderen, waardoor de publieke belangstelling voor de fabrikant zal toenemen.