De organisatie Mind heeft een rebranding doorgevoerd

Mind Logo

DesignStudio heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe logo en de wijzigingen.

Mind is een liefdadigheidsinstelling in Engeland en Wales die bewoners helpt bij het aanpakken van psychische problemen. Mind biedt speciale consulten, therapeutische gesprekken en hulp in crisissituaties, bijvoorbeeld bij het vinden van een baan of het vinden van huisvesting. Er zijn 160 winkels in Engeland en Wales waar je merkproducten kunt kopen en de organisatie kunt steunen.

De pandemie die in 2020 begon, heeft de mentale gezondheid van een groot deel van de bevolking hard geraakt. De problemen zijn acuter geworden en er moet gezocht worden naar nieuwe manieren om ze op te lossen. Mind besloot om zijn stijl bij te werken, het een vechtlust te geven en persoonlijkheid toe te voegen.

Mind Nieuw Logo

Het vorige logo zag er goed uit, dus DesignStudio heeft het hoofdconcept van de afbeelding niet veranderd. De ontwerpers hebben de golvende lijn die in een knoop verandert vereenvoudigd — nu zijn er minder slagen. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht in de inscriptie van de naam. Ten eerste heeft DesignStudio de slogan volledig verwijderd om zich te concentreren op het woord Mind. De ruimte tussen de letters is kleiner geworden en het opschrift oogt compacter. Kleine veranderingen zijn nodig voor bruikbaarheid op verschillende media en platforms. Hoe minder details, hoe gemakkelijker het is om de tekening voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Mind Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Bovendien heeft de ontwerpstudio het kleurenpalet van het merk uitgebreid en de vorige 3 lettertypen verwijderd. In plaats daarvan werd er een ontwikkeld in samenwerking met de Monotype Mind Meridian. Het lettertype is zelfs toegankelijk voor slechtzienden.

Alvorens belangrijke veranderingen aan te brengen, sprak het team met medewerkers, vrijwilligers en mensen met verschillende achtergronden. Zo kon het team een ​​visuele identiteit creëren voor een relevant publiek. Medewerkers van DesignStudio overhandigden de organisatie een set auteurstekeningen op een prachtige achtergrond. Alle afbeeldingen zijn gerelateerd aan mentale gezondheid en mogelijke problemen, wat op zijn beurt harmonieus aansluit bij het merk en het nog herkenbaarder maakt. Illustraties zijn gemaakt met hetzelfde lettertype, lijndikte en texturen.