De nieuwe visuele identiteitsstrategie van Organic Garage

Organic Garage Logo

In 2005 werd de Organic Garage opgericht in Toronto, Canada in het kielzog van de popularisering van biologische plantaardige voeding. De oprichter, een kruidenier van de vierde generatie, stelde het doel van nationale expansie in het hele land. Het merk is een bedrijf dat biologische producten van plantaardige oorsprong verkoopt, gemaakt volgens eigen recept. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het merk een grondige analyse gemaakt van de markt en de relevantie ervan voor zijn behoeften. De nieuwe strategie van het bedrijf was erop gericht de winkel op korte termijn uit te breiden. Als resultaat van een diepgaande analyse werd besloten om een ​​nieuw logo te creëren dat de huidige en toekomstige veranderingen duidelijker zou weerspiegelen.

Het nieuwe logo heeft een vetgedrukt lettertype gekregen dat gemakkelijker is voor visuele waarneming. Het gebruik ervan is de beste manier geworden om de waarde van het aanbod van een merk weer te geven. Het grafische ontwerp maakte het gemakkelijk en eenvoudig om het logo te maken, zowel in gedrukte als digitale vorm. Het is handig en gemakkelijk aan te brengen op alle oppervlakken, inclusief complexe vormen, waarvan de taak een duidelijke en volledige boodschap aan de consument zal zijn. Hiervoor wordt gezorgd door de toegepaste symboliek — een naar beneden wijzende pijl, waarop een element dat de prijs symboliseert is aangebracht. Op deze manier probeert het merk de aandacht van de koper te vestigen op een belangrijk punt — een constante prijsdaling, die wordt verklaard door een aanzienlijke toename van het aantal sites waarop de producten van het merk zullen worden aangeboden.

Organic Garage Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe logo is een manier om alle aanstaande veranderingen die door het bedrijf zijn aangekondigd, kracht bij te zetten. Gemaakt in de vorm van een rechthoekige plaat met afgeronde randen en zwarte vulling, wordt het visueel goed waargenomen en trekt het de aandacht. De merknaam, uitgevoerd in het wit, valt duidelijk op door zijn contrast met de algemene achtergrond. Het geselecteerde lettertype, dat qua uitvoering vergelijkbaar is met Mymoon Heavy van Tour De Force, onderscheidt zich door zijn duidelijke contouren en strikte naleving van de grootte van elke letter, waardoor het leesbaar en gemakkelijk visueel waarneembaar is. Het gebruik van geel bij het maken van de pijl en bij de uitvoering van een dunner en kleiner lettertype in de spelling «VOOR MINDER!» creëert een accentcompositie die allereerst de aandacht trekt.

De nieuwe identiteit wordt binnen zes maanden geïmplementeerd. Gedurende deze tijd zal het logo worden gebruikt op alle producten die in bestaande winkels worden geplaatst. Het zal ook systematisch worden uitgevoerd op alle mediabronnen, gedrukte media.