De nieuwe visuele identiteit van Contrarian Ventures

Contrarian Ventures Logo

Soms is het voor sommige bedrijfstakken of zakelijke niches buitengewoon moeilijk om het juiste imago, een identiteitselement, te vinden om de golf op te vangen die het merk zelf uitzendt. Het is altijd erg interessant voor creatieve bureaus om aan dergelijke projecten te werken, omdat dit een echte uitdaging is voor hun creatieve vaardigheden. Toen het eerste logo voor het merk Contrarian Ventures werd gemaakt, kun je je voorstellen wat er in de hoofden van de merkmakers omging. De eerste stap was het opzij schuiven van wat duidelijk de primaire associaties zijn, de keten van banale beelden. Vooruitkijkend is het vermeldenswaard dat het in de identiteit van het nieuwe jaar was dat het mogelijk was om het potentieel van creativiteit te ontketenen en de armen van het merk te openen voor het nieuwe digitale tijdperk.

Het is de moeite waard om te benadrukken dat het merk zelf in 2017 werd opgericht, zich bezighield met risicokapitaal en gericht was op investeringen in technologieën die wereldwijd aan belang winnen. Nu is het niet zomaar een bedrijf, maar een heel fonds dat gespecialiseerd is in het promoten van het idee van duurzame energie. Stichting agenten werpen een schaduw over het gebruik van fossiele brandstoffen, zien hun missie in het verbreden van de horizon van het gebruik van onuitputtelijke bronnen. Merkstrategie is gebaseerd op moed, durf om tegen de stroom in te gaan, openheid voor nieuwe ideeën. Daarom waren er, zelfs in 2017, toen het eerste logo werd gemaakt, waarschijnlijk veel ideeën die ik echt wilde implementeren, maar de formele subtiliteiten lieten geen creatieve doorbraak toe.

Contrarian Ventures Nieuw Logo

Serieuze individualiteit, toewijding aan het conceptuele idee, strikte moraal — dit alles wordt weerspiegeld in het oude logo, dat modern en holistisch lijkt, maar duidelijk kan worden verbeterd. De situatie is dit jaar veranderd. Nu is de identiteit in de pas met de tijd en vermengt humor, ernst, dromerigheid, nuchterheid en rationalisme.

Als we het hebben over het vorige Contrarian Ventures-logo, dan is het gemaakt in grijstinten. Op type — dit is een grijze lettertype-inscriptie met een grafisch element. Dit element is hetzelfde grijs, alleen versierd met een verloop, omdat het de letter C weergeeft in de vorm van drie muren. Geometrisering is waarschijnlijk een lichtpuntje voor 2017 in de visuele cultuur van het bedrijfsleven, die de creatieve focus van creatievelingen bepaalt. Maar de afstand tussen de letters van laatstgenoemde in het woord N en C als grafeem wekt geen vertrouwen, geeft niet de juiste indruk van onschendbaarheid en stevigheid. Het lijkt erop dat ze een niet-afgesloten doos naast het woord hebben gezet en vervolgens besloten het te verplaatsen omdat het in de weg stond.

Logo Contrarian Ventures

Tegenwoordig heeft het logo elementen die bij elkaar passen, zowel qua locatie, kleur als vorm. Dit is dezelfde «doos», de letter C, veranderd in een inscriptie op twee niveaus van de merknaam, waarvan de open randen gedeeltelijk naar de open ruimte zijn gericht en gedeeltelijk de naam aangeven. Aan alle parameters van harmonie wordt voldaan, en je kunt zelfs geen fout vinden in de zwarte kleur, het balanceert alle aspecten die betrokken zijn bij het ontwerp, maakt ze dichter bij elkaar. Ik wil vooral iets zeggen over het lettertype, dat er op een nieuwe manier op het logo uitziet. Het is tegelijkertijd zacht scherp, gedurfd en massiever, voordeliger in vergelijking met de vorige. Er is direct een associatie met de degelijkheid, betrouwbaarheid van het fundament en volledige betrokkenheid bij de bedrijfsvoering.

Contrarian Ventures Voor en Na Logo (geschiedenis)

De merkidentiteit is een waar paradijs geworden voor ontwerpers. Heldere kleuren toegevoegd — roodachtig, neongroen en paars. De auteurs van de rebranding hebben opzettelijk belachelijke personages geïntroduceerd — een eenhoorn, een tyrannosaurus en een hoofdloze kantoormedewerker. Deze symbolische illustraties brengen een boodschap van het bedrijf over en drukken een relatie uit met fossiele brandstoffen en energie. Daarom hebben humor en humor eindelijk hun plaats gevonden in het holistische imago van het merk Contrarian Ventures.