De nieuwe stijl van het merk GardenWorks van het bureau «Rethink»

GardenWorks Logo

GARDENWORKS, een kleinhandelaar in tuincentra in Burnaby-Lougheed, British Columbia (BC), heeft zijn originele nieuwe stijl onthuld. Opgericht in 1985, heeft het merk vandaag de dag wereldwijde bekendheid verworven vanwege zijn buitengewone verzameling voorstellen. Het assortiment tuincentra omvat een grote diversiteit aan prachtige tuin- en kamerplanten, origineel tuinkeramiek en accessoires, unieke decoratieartikelen voor het inrichten van diverse soorten panden. Voor de juiste selectie en combinatie van planten, decorstukken stelt het bedrijf haar bezoekers de diensten van professionele adviseurs ter beschikking.

GardenWorks Nieuw Logo

De nieuwe huisstijl van het bedrijf is de wens om, onafhankelijk van de huidige veranderingen in de wereld en de samenleving, een tijdloze identiteit te creëren in de voorkeuren en het bewustzijn van mensen. De gepresenteerde versie van het ontwerpbureau Rethink verenigt mensen en de natuurlijke wereld echt in zijn niet-standaard ontwerp. Het logo zelf is volledig veranderd. Het is eenvoudig, laconiek geworden met de aanwezigheid van vrijheid en «lucht» gecreëerd door een groot volume negatieve ruimte, waarin alleen de naam van het merk is geplaatst. De visuele harmonie van de combinatie van het logo met andere elementen wordt geleverd door het kleine type Janson URW SC van URW Type Foundry. Deze constructie stelt u in staat om een ​​verscheidenheid aan details op een vrije achtergrond te gebruiken, waarbij u het logo in alle mogelijke combinaties met andere beeldelementen gebruikt. Het past goed bij de print- en reclameproducten van het bedrijf, is duidelijk leesbaar en gemakkelijk te onthouden wanneer het op de pagina’s van de website van het bedrijf wordt geplaatst, op digitale media.

Logo GardenWorks

De wens om hun stijl universeel te maken, het verleden en het heden erin te combineren, heeft een unieke combinatie van modern minimalisme en Victorianisme van de late 19e en vroege 20e eeuw gecreëerd. Dat laatste was vooral gebruikelijk in de toenmalige grafische industrie, bij het drukken van wenskaarten. Deze kaarten inspireerden de ontwikkelaars om een ​​uniek beeld te creëren — het symbool van het bedrijf. Het kenmerkt de hoofdletter van de merknaam in wit tegen een donkergroene achtergrond, gekozen als de kleur voor de huisstijl. Door de letter “groeit een prachtige roos, gemaakt in de kleur van het merk, maar met zwarte contouren die de schoonheid van de vormen van de stengel van verse bladeren, de open en nog gesloten knop benadrukken. De belettering steekt heel duidelijk af tegen deze achtergrond en wordt een accentelement. Gecombineerd met handgeschilderde plantenafbeeldingen van GARDENWORKS Garden Centers, krijgt het merk een unieke en elegante uitstraling. Deze combinatie van zwart en donkergroen voegt echter somberheid toe aan de algehele esthetiek van de visuele identiteit.

GardenWorks Voor en Na Logo (geschiedenis)