De nieuwe identiteit van het Gong-platform

  Gong Logo

  Het Gong (CRM)-platform is ontwikkeld voor klantrelatiebeheer en heeft een verandering ondergaan in zijn visuele identiteit. De nieuwe identiteit is ontwikkeld door studio Moving Brands. Moderniteit vereist voldoen aan de eisen van tijd en technologie. De juiste aanpak van uw eigen visualisatie staat garant voor succes in de moderne wereld. Het op basis van kunstmatige intelligentie gecreëerde platform vangt en “begrijpt” elke interactie met de klant. Op basis van de gegevens die ze ontvangt, voert ze analyses uit, waardoor ze beslissingen kan nemen op basis van gegevens, maar niet op meningen. Het bedrijf is gevestigd in Tel-Aviv, Israël en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, CA, en heeft 700 medewerkers. De mogelijkheden van het platform worden tegenwoordig gebruikt door meer dan 2.000 ondernemingen en bedrijven, waaronder PayPal, LinkedIn, Shopify, Slack, Zillow.

  Gong Nieuw Logo

  De belangrijkste taak van Gong is het verzamelen van gegevens over inkomen. Vandaag presenteerde het platform aan het grote publiek gegevens die de groei van het aantal aangetrokken klanten uit een breed scala van industrieën en bedrijven laten zien. Een van de belangrijke innovaties die leidden tot de noodzaak van rebranding was een geformaliseerde missie om klanten te helpen hun potentieel te ontketenen. De vernieuwde huisstijl weerspiegelt beter de groeiende schaal van het bedrijf en breidt tegelijkertijd de takenset uit. Dit alles geeft een nieuwe impuls aan wereldwijde zakelijke klanten.

  Logo Gong

  Het nieuwe logo is een gong – speciaal, eigenaardig, onverwacht in zijn grafisch ontwerp en stemacteren. Resonerend geluid van de eerste luide “explosie”, die ook dienst doet als de letter “G”. Het pictogram krijgt een nogal grappige uitstraling. Je krijgt de indruk dat het precies wordt gedetecteerd op het moment dat de gong wordt getriggerd. De visualisatie van het woordmerk is zeer goed uitgevoerd. Het is gemakkelijk te onthouden en gemakkelijk te lezen op elke schaal. De combinatie van een woord en een teken ziet er erg indrukwekkend uit. Dankzij het doordachte kleurgebruik in het logo werd de visuele integriteit van de graphics bereikt. Tegelijkertijd kwam de inherente persoonlijkheid van het merk duidelijk naar voren.

  Gong Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De tekst is in BN Axel Grotesk van Brandon Nickerson, speels maar serieus genoeg. Dit lettertype heeft zeer effectieve “O” -letters met vloeiende rondingen, wat zeer consistent is met de kenmerken van het logo zelf. Het hulplettertype, Messina Sans van Luzi Type, dat in applicaties wordt gebruikt, ziet er ook erg goed uit.