De minimalistische elegantie van de Tipser-identiteit

Tipser Logo

Tipser is een groot bedrijf dat een bedrijfsplatform is voor embedded commerce. Het helpt om snel en gemakkelijk een aankoop te doen op het moment van inspiratie of shopaholic mood zonder problemen en onnodige bewegingen. Grote merken werken ermee samen en het bedrijf positioneert zich zelf als innovatieve markt. Zelfs uitgevers werken met Tipser om inkomsten te genereren met hun inhoud.

Als gevolg hiervan heeft het bedrijf, dat een groot publiek van ten minste 200 miljoen gebruikers in het publicatienetwerk bestrijkt, een productcatalogus die bestaat uit 1 miljoen producten van 7 duizend wereldmerken. Met kantoren in verschillende steden (Stockholm, Wroclaw, Barcelona en New York), breidt Tipser voortdurend uit naar nieuwe markten, waardoor de horizon van embedded commerce wordt verruimd.

Tipser Nieuw Logo

Kijkend naar het oude logo, wordt het duidelijk dat alleen trouwe fans van het merk of gebruikers en potentiële partners die niet bekend zijn met het potentieel van het bedrijf dergelijke visuele verveling kunnen verdragen. En dan zou de laatste, kijkend naar de identiteit, misschien nauwelijks op het idee zijn gekomen om een ​​revolutie in e-commerce te maken.

En de revolutie van het bewustzijn en het verwerven van nieuwe betekenissen vonden gelijktijdig plaats met de bepaling van de vector van de activiteiten van het bedrijf. We besloten het publiek op schaal te nemen, te hopen op een mooie toekomst en de veelzijdigheid van het bedrijf.

In dit opzicht verschijnt een nieuw logo, dat een nette, ingetogen uitstraling heeft. Het logo bestaat uit bescheiden donkere elementen — het symbool zelf, dat het merk aanduidt, en afgeronde letters in een eenvoudig lettertype met een kleine letter.

Logo Tipser

Maar hoe mooi en sierlijk ziet de stilering van de letter T in de vorm van een telescoop eruit! Het T-symbool is gemaakt op basis van een abstractie van de vorm van een telescoop. Het brengt het idee van een constante zoektocht en de eindeloze dorst van het merk naar nieuwe ontdekkingen en uitbreiding van zijn universum over. Deze innovatie, verfijning, — laconiek, die perfect de essentie van het merk weerspiegelen.

Het is niet nodig om iets uit te vinden — alles is extreem duidelijk en zo mooi mogelijk.

Het visuele scala aan illustraties en kleuren, die als leidende werden gekozen, brengen de eenvoud en oprechtheid van het merk over. Onder hen zijn zacht lila, oranje, blauw, lichte tinten en gradiënt bolvormige vormen die zachtheid en zorg voor gebruikers overbrengen. Het thema ruimte, stroom, nevel blijft behouden voor het hele scala aan beelden.

Tipser Voor en Na Logo (geschiedenis)

In advertenties, gedrukte producten, op de website zie je de hoofdgedachte overal terug: onze commercie is ruimte.

Zo presenteerde het merk zijn identiteit als een rijke wereld, die nabijgelegen ruimtes omvat, en zoog in zijn zeker niet zwarte gaten van winkelen.

Voor de leek lijkt het huidige creatieve beeld misschien wat futuristisch, obscuur en spookachtig. Maar dit is slechts op het eerste gezicht. Immers, zodra de gebruiker kennis maakt met de functies van het platform, wordt al het vreemde dichtbij en vertrouwd — iets dat de koper altijd verwacht.

Dergelijke beknoptheid en open eenvoud is het belangrijkste voordeel van Tipser — de onopvallendheid van het merk, dat klanten aantrekt.

En de elegante nieuwe look, als een zwarte sluier op een dame, benadrukt esthetiek, rechtlijnigheid van karakter en spontaniteit.