De Kamer van Koophandel van Stockholm heeft een moderne identiteit

  The Stockholm Chamber of Commerce Logo

  De leidende bedrijfsorganisatie – De Stockholm Kamer van Koophandel uit de regio’s Stockholm en Uppsala, opgericht aan het begin van de vorige eeuw, kwam tot het besluit om haar identiteit te veranderen. Een belangrijke taak werd toevertrouwd aan Brand Union Stockholm, een Zweeds bureau dat dit creatief en onverwacht uitvoerde. De belangrijkste richting van de activiteit van het merk is de ontwikkeling en implementatie van beleid, dat invloed heeft op de personen van wie de besluitvorming over zakelijke kwesties afhangt.

  The Stockholm Chamber of Commerce Nieuw Logo

  Door te besluiten de look te moderniseren, heeft het merk een identiteit van geweldig sprankelend gekregen, geholpen door het toegepaste cirkelvormige patroon, dat een levendig kleurenpalet heeft dat volledig ongepast is voor de Kamer van Koophandel. Maar juist deze aanpak maakt de nieuwe visualisatie uniek en speels. De basis van het nieuwe merk is het begrip van de problemen die zich voortdurend voordoen op de weg van de ontwikkeling van het bedrijf. Tegelijkertijd werd de invulling van de levende polsslag van de stad zelf goed in beeld gebracht. Het gecreëerde concept – een “levende stad”, onderscheidt de Kamer van Koophandel en Fabrieken als een energetisch krachtig en zich voortdurend ontwikkelend centrum. De sleutelwoorden die de essentie ervan definiëren, worden gebruikt in het identiteitssysteem – beweging, leven, activiteit, innovatie, ontwikkeling.

  Logo The Stockholm Chamber of Commerce

  Vooral de stijl die Brand Union Stockholm ontwikkelde, beïnvloedde haar perceptie. De doorstart was zo krachtig dat het zelfs de medewerkers zelf verraste en trots maakte. Het exterieurdesign is helderder en opvallender geworden. De implementatie van de updates had invloed op alle gebieden tegelijk, op alle contactpunten – in sociale netwerken en op onze eigen kanalen, in live-uitzendingen en op beeldproducten, in de dresscode en de fysieke aanwezigheid van medewerkers op kantoor.

  The Stockholm Chamber of Commerce Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het logo zelf heeft een dramatische verandering ondergaan, inclusief het pictogram in de vorm van de letter “H” – een monogram, een schuine streep en een abstract element. Het pictogram en de rij stippen brengen visueel het idee van eenwording over dat het merk zo goed promoot dat het geen aanvullende uitleg nodig heeft. Deze optie is een subtiele metafoor die de vereiste informatie mooi en gemakkelijk overbrengt. Het gebruikte lettertype is Maison Neue van Milieu Grotesque, dat enigszins waarneembaar is. De hele compositie valt op door zijn lichtheid en bruikbaarheid, terwijl hij gemakkelijk te lezen en te onthouden is. De visuele taal onderscheidt zich door gratie en een aangename combinatie van een nieuw kleurenpalet – gele en donkergrijze tinten.