De helderheid en precisie van het ontwerp van El Periodico de Espana

El Periodico de Espana Logo

De nieuwe tijd dicteert zijn eigen ontwerpregels. Vanuit de pretentie van de lijnen keerden ze terug naar eenvoud en minimalisme. In de hedendaagse cultuur is het veel gebruikelijker om ongecompliceerde tekeningen, symbolen, metaforische tekens te vinden die gemakkelijk het hoofdidee van het bedrijf of de merkwaarden overbrengen.

Onlangs is er een nieuwe krant verschenen genaamd El Periódico de España. Om de aandacht van potentiële lezers te trekken, wendden we ons tot het ontwerpbureau Future Brandy McCann.

El Periodico de Espana Nieuw Logo

Zoals u weet, is El Periodico de Espana het nieuwe tijdperk van de Prensa Ibérica-groep, een eenvoudig en duidelijk krantenproduct, dicht bij de gewone lezer. Dit is precies wat het ontwerp moest zijn — vertrouwd en consistent.

Zorgvuldige typografie door Arizona en Merriweather voor leesbaarheid, eenvoudige composities in ontwerp zorgen voor flexibele interactie met de doelgroep. Journalistiek in het algemeen is gebaseerd op het concept van communicatie, daarom is het tot stand brengen van een nauwe band met de lezer een primaire en ongelooflijk moeilijke taak. Zeker als het gaat om een ​​krant die net op de markt is verschenen.

Het is noodzakelijk om vertrouwen te winnen, positieve emoties op te roepen en een autoriteit te worden voor mensen die niet wisten van het bestaan ​​van een nieuw merk. Daarom werken 1200 journalisten in de krant in verschillende gebieden om informatie zo goed mogelijk aan het publiek over te brengen en twijfels, tegenstrijdigheden weg te nemen en de waarheid te verdedigen.

Logo El Periodico de Espana

Door zich aan te passen aan de lichtere inhoud, zijn de sport-, reportage- en cultuurrubrieken optimaal aantrekkelijk en hebben ze een eigen karakter gekregen door het vergroten en verkleinen van teksten en lettertypen.

Digitaal ziet het nieuwe ontwerp er organisch uit en is gemakkelijk waar te nemen, wat tegenwoordig een groot pluspunt is. Het is gemakkelijk om je te verzadigen met informatie, maar het is niet voor iedereen beschikbaar om informatie op een matige en mooie manier aan te leveren, maar alleen voor professionals.

In die zin heeft het merk El Periodico de Espana alle kanten in evenwicht gebracht — zowel ontwerp als inhoud, en is het een aantrekkelijk product voor lezers.

El Periodico de Espana Symbool

Wat betreft het logo, de gekozen felblauwe kleur trekt meteen de aandacht met zijn rijkdom en «activiteit». Soms lijken blauwe tinten alsof het stilstaand water is in een vijver, waar niets gebeurt, alles troebel en uitzichtloos is.
Maar hier is een stromende stroom van energie, informatie, gebeurtenissen. De dynamiek van het moderne levenstempo wordt zeer vakkundig in kleur weergegeven.

Wat betreft het grafische symbool en het lettertype zelf, werd voor het contrast gekozen voor wit. In de witte cirkel op de plaats van de spleet zijn de lijnen van de gedrukte uitgave te zien. De derde regel heeft een grafische aanwijzing, de «staart» is een verwijzing naar het feit dat de gedrukte uitgave ook in de digitale versie adequaat informatie overbrengt. Aan de rechterkant is er een kranteninscriptie en het artikel «el» en het deeltje «de» zijn ontworpen volgens de spelling in het Spaans, met kleine letters, en de naam Periodico Espana zelf — met hoofdletters.

Het lettertype is moeilijk te lezen, omdat het ronde en gescheurde elementen in het ontwerp heeft, maar over het algemeen ziet het er modieus en cool uit, zoals voor een eenvoudige kranteneditie.

Wat ze in het ontwerp wilden investeren, komt perfect tot uiting — op de top van de golf zitten, op de hoogte zijn van de nieuwste evenementen en in een constante stroom van nieuws en evenementen zijn.