Het wereldberoemde ontwerpbureau Mucho ontwikkelde in samenwerking met Visa een identiteitsrebranding, wat een nieuwe mijlpaal werd in de ontwikkeling van het bedrijf.
Heel vaak wordt het Visa-merk geassocieerd met het imago van creditcards en betaalpassen, maar in feite is dit niet helemaal waar, laten we zeggen dat het een indirecte verbinding is. Feit is dat het bedrijf financiële instellingen technische mogelijkheden biedt om hun betaalproducten onder het Visa-merk te promoten. Na grote naam te hebben gemaakt in de organisatie van transacties, is het merk nu een wereldleider die voldoet aan de vraag van verschillende instellingen voor de verwerking van bepaalde financiële transacties via digitale oplossingen.
Klantenbedrijven gebruiken de services om dezelfde prepaid-programma’s voor tegoed en debet te maken voor toegang. De meeste mensen beschouwen dit als bepaalde Visa-producten, maar in feite is dit alleen het gebruik van merkbescherming bij de productie van softwareproducten en kaarten.
Op dit moment is Visa precies de wereldleider die de hervorming van het betalingssysteem promoot en andere financiële instellingen helpt zich te ontwikkelen door middel van moderne digitale technologieën. Wat kan ik zeggen — de reus van de industrie, die de wereld «veroverde» en grote populariteit verwierf!
Wat de statistieken betreft, is de afstemming als volgt: op dit moment is het mogelijk om 65.000 transacties per seconde te doen dankzij het verwerkingssysteem. Services zijn beschikbaar in meer dan 200 landen en wereldwijd worden meer dan 3,5 miljard kaarten verwerkt, voor een totaal van $ 12,5 biljoen. Indrukwekkende cijfers en schaal!
Afgelopen juli kondigde het bedrijf zijn rebranding aan, waarin het bureau van Mucho een sleutelrol speelde.
Als we het over design in het algemeen hebben, dan heeft het altijd specifieke kenmerken gehad. Dit is bijvoorbeeld een afbeelding van een vlag met donkerblauwe en gelige tinten, evenals witte lijnen. In 2005 verscheen een kwalitatief nieuwe afbeelding — dit is een logo met alleen een lettertypeontwerp met een donkerblauwe kleur en een geel accent op de letter V, en na 2014 werd het logo weer blauw. Toen verschenen er verschillende merkaccenten — de merknaam kreeg een blauw lettertype-logo en een vlag bestaande uit drie kleuren (donkerblauw, wit en geel) werd het merksymbool.
Bij de rebranding wilden ze de erfenis van de huisstijl behouden, dus veranderden ze de stijl van het logo niet radicaal. Toch lieten ze achter wat aanvankelijk de aandacht trok — dit is een geel kleuraccent en blauwe strepen.
De merknaam Visa staat over de hele wereld bekend als een teken van vertrouwen, veiligheid en financiële inclusie, dus de kleur is een beetje bijgewerkt om te profiteren van het al bekende logo en om te laten zien dat het merk in zijn eigen tempo evolueert.
Wanneer een consument de naam van het Visa-merk hoort, weet hij dat ermee omgaan toegankelijkheid, comfort en veiligheid betekent.
Het is bijvoorbeeld een begrip geworden voor de digitale technologie-industrie in het financiële segment. Benadrukt moet worden dat het ontwerp niet dramatisch is veranderd en over het algemeen net zo effectief is als het vorige. Het bijgewerkte logo vestigt gemakkelijk de aandacht op het feit dat bepaalde kleurenschema’s in de toekomst kunnen veranderen.