De geschiedenis van Atlético River Plate wordt weerspiegeld in de nieuwe identiteit van de club

Club Atletico River Plate Logo

De professionele Argentijnse sportclub Atlético River Plate, opgericht in 1901, met hoofdkantoor in Núñez bij Buenos Aires, veranderde het embleem en introduceerde een nieuwe identiteit. De naam van de club werd gekozen door de naam van de rivier die stroomt in de buurt van de stad, waar de monding zich bevindt. In zijn richting is de club multi-profile, maar het voetbalteam bracht het speciale bekendheid, in het klassement waarvan 37 overwinningen in het nationale kampioenschap, het grootste aantal gescoorde doelpunten en gescoorde punten, het beste doelsaldo. Zijn verdiensten worden gekenmerkt door de eerste plaats in de historische tabel van de Copa Libertadores, als het team met de meeste overwinningen onder de Zuid-Amerikaanse teams.

Club Atletico River Plate Nieuw Logo

De moderne uitstraling van het merk vormt een nieuw imago van de club, wat het resultaat was van het vruchtbare werk van het hele team en de ontwerpgroep van Berro Group. Het belangrijkste doel was bereikt: het creëren van een identiteit voor de lange termijn op basis van de diepe geschiedenis van het merk. De nieuwe identiteit maakte het mogelijk om zijn hele universum te verenigen in één systeem, verbonden door gemeenschappelijke communicatie en beheer. De evolutie van het embleem heeft de nieuwste technische prestaties op het gebied van visualisatiemethoden en een moderne visie op de identiteit gecombineerd met het historische verleden van de club. De nadruk werd gelegd op het rekening houden met de kenmerken en vereisten van moderne digitale en printmethoden voor het weergeven van informatie, waarbij een hoge kwaliteit en helderheid van visuele transmissie en het lezen van tekstuele informatie werd gegarandeerd. Tegelijkertijd werd het belangrijkste symbolische aspect waargenomen — de hoge kwaliteit van de weergave van drie belangrijke elementen — het wapen, de bedrijfskleuren en de architectuur van de beeldconstructie. Tegelijkertijd werd een hoogwaardige visualisatie van de historisch geaccepteerde merkafkorting — CARP, de leesbaarheid ervan in verschillende maten verzekerd.

Logo Club Atletico River Plate

Maximale minimalisering van het beeld werd bereikt door onnodige visuele elementen te verwijderen, met name lijnen die overmatige visuele ruis veroorzaakten. De afkorting zelf heeft kleine veranderingen ondergaan en is aantrekkelijker, mooier en trotser geworden. Dit werd mogelijk gemaakt door een lichte vergroting van de omvang en de vorming van een voorwaardelijke, onzichtbare cirkel, waarvan de vorm zichtbaar is in de grafische constructie van het tekstelement en het ontbrekende deel van de rode streep. De slag die aan de top is toegevoegd, houdt het oog vast, waardoor de contour sterker en meer verenigd wordt.

Club Atletico River Plate Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het verbale teken vormde een uitstekende harmonieuze combinatie met het wapen zelf, en werd er een voordelige toevoeging voor, waarbij het effectief de samengeperste letters weergalmde met de lage dwarsbalken van de afkorting. De niet-traditionele tegenruimten van de R- en P-letters «werken» gunstig om de aantrekkelijkheid te vergroten. De gecreëerde kleine uitsparing in het onderste deel van de L verbetert de perceptie van de gebruikte tekenspatiëring.