De wereld is zo divers en rijk aan vormen, typen en manifestaties dat het onmogelijk is om iets te creëren dat op een persoon lijkt. Zelfs het beste team van geavanceerde technologen, ingenieurs, biologen en andere vertegenwoordigers van de wetenschap zou niet zo’n groots project als onze fysieke tastbare wereld in al zijn glorie kunnen ontwerpen.
Het merk On the EDGE Conservation positioneert zichzelf als een organisatie die de rechten van de diversiteit van de natuur beschermt, staat op de principes van het in evenwicht brengen van het naast elkaar bestaan van dieren in het wild en mensen. Van bijzonder belang voor de Stichting zijn zeldzame en bedreigde diersoorten die zichzelf niet kunnen beschermen en zichzelf op geen enkele manier kunnen beschermen in de moderne levensomstandigheden. Deze bedreigde soorten omvatten ook dieren die evolutionair verschillend zijn, dat wil zeggen dat hun aard absoluut uniek is, dat zelfs familiebanden nauwelijks kunnen worden gevonden met andere vertegenwoordigers van de fauna.
Kortom, de stichting stelt dat we bijdragen aan projecten die bijdragen aan het behoud van enkele van ‘s werelds minder bekende bedreigde diersoorten en helpen de rijkdom van de natuur in stand te houden.
Wetenschappers en sprekers, vrijwilligers en stagiaires zijn allemaal gefocust op samenwerken voor het welzijn van Moeder Natuur. Een nobele missie, eer onder collega’s en respect onder natuurliefhebbers — dat is wat deze organisatie naar een bijzonder niveau brengt.
Onlangs is besloten om de stichting een nieuwe naam te geven en het logo eenvoudiger te maken. Waarom het op deze manier is gedaan, is moeilijk te zeggen, misschien om de reclame te verbeteren en voor een frissere look, kozen ze de weg naar vereenvoudiging en digitalisering van het uiterlijk.
Het feit is dat eerder het logo één geheel was — het verbale deel van de naam was in één lettertype geschreven, waarbij de juiste afstand tussen de letters werd aangehouden, maar zonder de delen van de woorden te scheiden. Het zag er omslachtig uit, hoewel het lettertype elegant en dun genoeg was gekozen. Een ander hoogtepunt van het oude logo was de groene kleur van het laatste woord in de naam van het fonds — «edge». De letter «e» verborg de «g». Misschien wilden ze op deze manier de houding ten opzichte van de fauna laten zien — een verwijzing naar het beeld van een reptiel. Hieronder stond het naschrift in hoofdletters CONSERVATIE. De hoofdkleur is zwart. Het leidt met zijn kleurrijkheid niet af van de serieuze bedoelingen van het merk.
De rechtlijnigheid en laconiek van het nieuwe logo, gecreëerd door het bureau How & How, doet ons met een frisse blik naar het probleem van bedreigde diersoorten kijken. Als je niet weet wat er achter het logo zit, zou je kunnen denken dat dit zwarte type logo verwijst naar de pers of een modieus modemerk. Het logo ziet er goed uit en is intrigerend. In dit geval wordt speciale nadruk gelegd op twee letters — N en G. Er zijn ook spaties tussen de componenten van het logo, dat wil zeggen de scheidingsafstand tussen woorden, en de letters met accenten zijn speciaal ontworpen dankzij de lijnen en de pijl in het geval van de letter G.
Met het verschijnen van het nieuwe logo en de inkorting van het deel in de merknaam, zal er meer belangstelling zijn voor het fonds, dat naar verwachting meer klanten en liefhebbers van het behoud van kostbare dieren in het wild zal aantrekken.