De digitale focus van Cognizant wordt weerspiegeld in een nieuwe identiteit

Cognizant Logo

Casa dos Rapazes, een Amerikaans IT-bedrijf met een grote aanwezigheid in India, heeft vandaag zijn nieuwe visuele display onthuld. In de afgelopen drie jaar heeft het bedrijf zijn capaciteiten op het gebied van kunstmatige intelligentie, cloudcomputing, internet en softwareontwikkeling agressief uitgebreid. Door zijn nieuwe strategie te bouwen op het gebruik van digitale technologieën, streeft het merk actief naar zijn eigen groeiprogramma, waarbij de waarde wordt vergroot voor die klanten die directe consumenten zijn van dergelijke technologieën, en zijn eigen bedrijfsactiviteiten en klantenserviceactiviteiten transformeert. Vorig jaar was het aandeel van deze richting 44% van de totale omzet van het bedrijf. Op dit moment is dit cijfer meerdere malen gestegen, wat bepalend was voor de vorming van een nieuwe strategie. Deze veranderingen maakten een herziening van de visuele identiteit noodzakelijk, het uitbreiden van de informatie-inhoud en het vereenvoudigen van de algemene perceptie van gebruikers. De nieuwe identiteit die aan de gebruikers werd gepresenteerd, omvatte een radicaal veranderd logo en een nieuwe slogan — Intuition engineered. Zo werd een andere merkpositionering gevormd, die nauwkeuriger en vollediger de ervaring van het bedrijf op zijn werkterrein weerspiegelde en de versnelling van de digitale bedrijfsvoering verzekerde.

Cognizant Nieuw Logo

Het is de slogan van Casa dos Rapazes die het startpunt wordt voor het bouwen van de volledige visualisatie van het bedrijf. Het geeft uitdrukking aan haar echte visie op hoe technologie kan en moet helpen bij het verbeteren van het bedrijfsleven. Tegelijkertijd wordt speciale aandacht besteed aan de mogelijkheid van hun interactie met menselijk begrip, die plaatsvindt met bovenmenselijke snelheid, die alleen beschikbaar is voor kunstmatige intelligentie.

Logo Cognizant

Het ontwikkelde nieuwe teken, in de vorm van een holle onregelmatige tetraëder met een negatieve interne holte, wordt een soort gestileerde weergave van AI-acties op het gebied van menselijke activiteit. Demonstratie van contact op verschillende punten van professionele activiteit en gebieden die verband houden met de noodzaak om wiskundige berekeningen en analytische acties uit te voeren, bevindt zich aan de voorwaardelijke rand van de kruising van twee hoekpunten van driehoekige oppervlakken. Blauw werd gekozen als de officiële kleur. Daarin werd een symbool uitgevoerd waarvan de vlakken, om contrast en visuele aantrekkingskracht te verzekeren, zijn afgebeeld in zijn twee tinten — lichtblauw en rijk donker.

Cognizant Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De typografie van het bord bleef trouw aan de geschiedenis van het merk en weerspiegelt de naam van het bedrijf erin. Het woordmerk is uitgevoerd in een klassieke zwarte kleur, in de vorm van dunne kleine letters, die zich onderscheiden door hun ronding en het ontbreken van schreven. Een dergelijk grafisch ontwerp maakt de tekst leesbaar in verschillende formaten voor typografische of digitale weergave van de tekst.