De Betsafe-LKL-competitie heeft haar logo gewijzigd in het nieuwe seizoen

Betsafe LKL Logo

Het sportmerk Betsafe-LKL league besloot zijn identiteit precies voor het begin van het nieuwe seizoen, of liever een maand voor de start van het toernooi, te vernieuwen. We hebben het merk niet alleen uitgebreid met visuele oplossingen, maar ook met audio- en videomateriaal om de algemene toon van de kampioenschapsreeks te zetten, enthousiasme en hoge verwachtingen van wedstrijdbijeenkomsten te delen. Er was een muzieknummer, een videoclip, televisiegraphics, want, zoals de PR-manager van de competitie zei, dit is een nieuwe tijd en een nieuwe fase in de ontwikkeling van de competitie. Niet alleen het merk wachtte op de logowijziging, maar ook op de opkomst van nieuwe inspirerende kleurencombinaties, stijl in het algemeen.

Het publiek wacht een grote verrassing, want in de sportniche is alles in principe vrij conservatief: ze trokken het publiek aan, hielpen het merk te onthouden, verkochten merchandise, consolideerden het succes gedurende meerdere jaren of decennia. Maar in onze tijd begrijpen steeds meer sportorganisaties het belang van visuele identiteitsverandering, verbetering en verjonging. De moderne samenleving houdt immers van beweging, saaie beelden, contrasterende symbolen en een krachtige inhoudsboodschap.

Betsafe LKL Nieuw Logo

De auteurs van de rebranding stellen dat er in het nieuwe seizoen veel nieuws voor de kijkers zal zijn. Toegegeven, ze zijn nog steeds verborgen achter de schermen (letterlijk en figuurlijk), niettemin is het logo al ter beoordeling aan het publiek gepresenteerd. Het merkbureau IMAGINE is zojuist begonnen met het ontwerpen van visuele oplossingen. Benadrukkend de noodzaak om basketbal te associëren met iconen en karakters. Ze besloten om iets laconieks, luid sprekend, helder en onverwachts te vinden.

Eenvoudige betekenissen werden weerspiegeld in de afkorting van de competitie — symmetrische letters L, gespiegeld naar elkaar, betekenen een gevecht tussen twee teams. De vorm van de hoofdletters geeft de gekozenheid aan — dankzij het gecreëerde symbool van de prijs wordt de tweede betekenis van het basketbalspel verworven. Om het belang, de stabiliteit, het vertrouwen en het gezag van de Litouwse competitie uit te drukken, is gekozen voor bepaalde lettergroottes. Ze zien eruit als monumenten, die harmonieus met elkaar staan, alsof ze een verhoging of treden van een voetstuk vormen, maar met alleen de eerste plaats die eruit springt. Maar het is waar, als er maar één winnaar is, wie geeft er dan om de tweede of derde plaats.

Logo Betsafe LKL

Voortgaand op de beschrijving van de identiteit, moet de grafische stilering van het lettertype worden opgemerkt. De tinten rood en blauw versterken de rivaliteit van het team en voegen een sterk contrast toe aan het merkimago. De grafische taal wordt snel herkenbaar, omdat deze uniek is en aangescherpt voor de taken van een specifieke sportcampagne. Communicatie is dynamisch, trekt de aandacht en focust op de semantische lading die het logo uitstraalt.

Naast het league-logo zijn zowel LKL TV als LKL Academy bijgewerkt, wat een nieuw handelsmerk van Betsafe LKL vertegenwoordigt. Om eindelijk ter plaatse te bezuinigen voor fans van grote sporten, krijgt het publiek een thematische hit te zien die is gemaakt door een beroemde Litouwse producer.

Betsafe LKL Voor en Na Logo (geschiedenis)

Zo’n grootschalige merkvernieuwing suggereert dat de toeschouwers binnenkort sportevenementen zullen zien die rijk zijn aan emoties en indrukken, dus je moet geduld hebben en de meest interessante wedstrijden verwachten en de release van alle merkproducten die Litouwse basketbalfans zullen aanspreken.