De bedrijfsidentiteit van Pennington Biomedical opnieuw vormgeven voor een betere ervaring

Pennington Biomedical Logo
Louisiana Biomedical University Pennington Biomedical heeft de achterstallige rebranding van de onderwijsinstelling aangekondigd. Het veranderen van de visuele identiteit is vooral noodzakelijk geworden in het licht van de sterk toegenomen relevantie van de taken die door de onderzoeksorganisatie worden opgelost. De universiteit behandelt de problemen van het uitroeien van obesitas, een ziekte die zich steeds meer juist onder de bevolking van de Verenigde Staten verspreidt, en bestrijkt andere gebieden die rechtstreeks verband houden met de oorzaken van snelle gewichtstoename, en niet alleen.

Pennington Biomedical Nieuw Logo

Om de popularisering, de kwaliteit van de perceptie van de activiteiten van de universiteit, het belang ervan en de mate van belang van de taken die worden opgelost te verbeteren, wendde Pennington Biomedical zich tot de professionele ontwerpstudio Turner Duckworth. Een van de taken die aan de ontwerpers was gesteld was om de complexiteit van de huisstijl, het logo, de visuele identiteit te verminderen, waardoor het als specifieke wetenschap voor de leek minder «angstaanjagend» zou worden.

Een originele ontwerpoplossing was het gebruik van een systeem van grafische elementen — eenvoudige lijnen met een toename van het volume van de geloste ruimte. De volgorde van de compositie, het gemak van waarneming van het beeld als geheel en van elk element afzonderlijk is visueel verzekerd. Niettemin een radicale verandering met een volledige afwijzing van de vorige versie, wat betekent dat de geschiedenis en tradities van de gerespecteerde instelling niet konden worden toegestaan. Om deze verbinding te versterken zijn speciale verbindingen gebruikt die de verbinding met wetenschappelijke activiteiten kenmerken. Bijvoorbeeld het periodiek systeem der elementen.

Logo Pennington Biomedical

Het logo zelf is een goed voorbeeld geworden van de analytische en creatieve benadering van het bouwen van een slim merk. De belangrijkste achtergrond was paars, een diepe kleur van «reflectie» in een unieke combinatie met goud. Deze symbiose is simpelweg gecreëerd om de aandacht te vestigen op elk element van het beeld. Tegelijkertijd koppelt het palet de nieuwe Pennington Biomedical-weergave aan de LSU, die dezelfde kleuren gebruikt. Om echter zelfvoorzienend te zijn, heeft het magenta dat is geselecteerd voor de achtergrond van het nieuwe logo een diepere tint.

Pennington Biomedical Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het logo-monogram vertegenwoordigt de afbeelding van het symbool dat bestaat uit de eerste twee letters van de universiteitsnaam — «p» en «b». De oorspronkelijke oplossing is om hetzelfde symbool te gebruiken voor hun visualisatie in een symmetrisch omgekeerde vorm, wat de stabiliteit van de keuze symboliseert die kenmerkend is voor de universiteit. Naast dit bord staat de tekst in drie regels getypt — Pennington Biomedical Research Center, in een dikkere versie. Hieronder, in dunne letters, wordt getypt — Louisiana State University. Om de tekst van het monogram te vormen, werd het lettertype Neue Haas Grotesk gebruikt.