De avontuurlijke geest van het nieuwe LoL Esports-logo

LoL Esports Logo

Dankzij het drukke 2020 werd duidelijk dat er kardinale veranderingen hebben plaatsgevonden in het leven van veel bewoners van de planeet. De uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot een enorme vraag naar home entertainment. Merken zijn naar voren gekomen door recreatieve activiteiten aan te bieden met de nadruk op drie belangrijke dimensies: betaalbaarheid, implementatiegemak en afstand tussen deelnemers.

LoL Esports Nieuw Logo

Daarom heeft LoL Esports, dat zichzelf positioneert als het vlaggenschip van digitale sporten van League of Legends, een groot aantal toernooien georganiseerd met eSports-teams op meer dan 30 tv- en digitale locaties, waarbij kampioenschapsseries in verschillende delen van de wereld werden gepresenteerd.

De nieuwe merkidentiteit wordt, net als veel andere bedrijven, geassocieerd met de groeiende belangstelling voor esports en de digitalisering van de moderne samenleving. De magie, sfeer en geest van avonturisme moeten een bepaalde esports-cultuur, een moderne benadering, nieuwe middelen en nieuwe horizonten voor het uitbreiden van een niche overbrengen.

Logo LoL Esports

De auteurs van de rebranding benadrukken dat sport in feite een sport is gebleven, alleen de visuele en technische component heeft veranderingen ondergaan in de huidige tijd.

Het Compacta-lettertype, dat eerder in het logo werd gebruikt, blijft in de nieuwe afbeelding. We kunnen zeggen dat we de vorm en grootte van de samenstellende elementen in het logo hebben verbeterd. Nabijgelegen, smalle, maar tegelijkertijd stevige letters geven de continuïteit van processen en de samenhang van de spelers aan. Het game-icoon, hoewel van een afstand, lijkt op een digitale afbeelding van een blad voor niet-professionals, het betekent frames, de beweging van de joystick heen en weer. Het beeld heeft meer dynamiek, een pakkend accent en ronde lijnen laten helemaal geen gevoel van loyaliteit achter, een bereidheid tot overgave op een cruciaal moment. Integendeel, scherpe hoeken en vloeiende contouren zijn erg organisch.

LoL Esports Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het pictogram is een weergave van de wens van een gamer om te winnen, om verder te gaan naar het toppunt van succes in esports, de bereidheid om terug te gaan en een vriend te helpen, terug te kijken op eerdere succesvolle wedstrijden. Het enige nadeel van het logo kan worden beschouwd als juist het plakken van een vierkant met pijlen tussen twee woorden van de merknaam. Dit zorgt voor overmatige visuele verzadiging, maar het is goed mogelijk dat de auteurs van het ontwerp besloten om deze nuance specifiek als een kenmerk van het bedrijf te gebruiken. De felle ultramarijnkleur en zwarte letters zorgen voor contrasterende vlekken, en in vergelijking met het vorige logo, waar de merknaam bijna solide was en in mosterdkleur op een zwarte achtergrond werd weergegeven, lijkt het een aantrekkelijk signaal om sneller in het spel te komen.