Dacia onthult nieuw logo, dat gaan we in 2022 al zien

Dacia Logo

Het bedrijf hintte op het updaten van een van de automodellen.

Dacia is een dochteronderneming van Renault die gespecialiseerd is in de productie van budgetwagens. In 2021 herdefinieerde het merk zijn visuele symbolen en corporate kleurenpalet. Het bedrijf is van plan om op de Australische markt te lanceren en het nieuwe logo kan niet alleen auto’s, maar ook showrooms versieren.

Dacia Nieuw Logo

Het nieuwe merksymbool is gemaakt in de vorm van verbonden C en D, die elkaar spiegelen. Dacia associeert het embleem met kettingen, waardoor een sterke band ontstaat. Het logo was eerder te zien op het Dacia Bigster-concept en nu heeft het bedrijf aangekondigd dat het het geleidelijk in de praktijk gaat brengen op officiële websites, brochures en gebruik voor reclame. Het kleurenpalet wordt aangevuld met bijgewerkte tinten: drie aardachtige kleuren (kaki, zand en terracotta), levendig oranje en groen.

Logo Dacia

Ondanks het nieuwe logo en de huisstijl blijven de waarden van Dacia ongewijzigd: eenvoudig en betrouwbaar product voor een goede prijs. De eerste fase van rebranding omvat het gebruik van logo en kleuren op sociale netwerken. Verder zal het in 2022 worden geïmplementeerd in hallen en fysieke winkels, en vanaf de tweede helft van 2022 is het nieuwe logo te zien op auto’s.

Op sociale media heeft Dacia een korte video gedeeld met het nieuwe logo. In de video ziet u een nieuw automodel, dat binnenkort mogelijk volledig wordt vrijgegeven.

Dacia Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)