Currys – een bedrijf in technologieproducten heeft een nieuwe stijl aangenomen

  Currys Logo

  De toonaangevende retailer Currys, in 1884 opgericht door Henry Curry in Engeland, introduceerde zijn nieuwe imago in oktober van dit jaar. Ze is gespecialiseerd in de verkoop van innovatieve technologische producten. Ooit een bescheiden onderneming, tegenwoordig neemt het een leidende positie in op de wereldmarkt. Met in zijn catalogus een breed scala aan huishoudelijke en computerapparatuur, biedt het bedrijf ook service aan zijn consumenten. Naast de detailhandel in het Verenigd Koninkrijk en Ierland heeft het servicecentra in meer dan driehonderd megawinkels over de hele wereld. Het netwerk biedt werk aan duizenden medewerkers.

  Currys Nieuw Logo

  Currys PC World dankt zijn visuele merkherontwerp aan FutureBrand, een toonaangevend merktransformatiebureau. Dankzij een professionele aanpak konden de ontwerpers individualiteit en uniciteit overbrengen op het merk, zowel in de fysieke als in de digitale ruimte. Nadat het beste van vroeger was behouden, werd de nieuwe stijl helder, herkenbaarder en gedenkwaardiger. De ronde vorm van het logo symboliseert de wereldbol en impliceert de werking van de onderneming over de hele wereld. Het ontwikkelde kleurenpalet presenteert de nodige visuele merkidentiteit. De aangename paarse kleur heeft een positief effect op de visuele perceptie van de consument en laat alleen positieve emoties achter. Deze zelfde tint werd toegevoegd aan de reclame- en marketinguitingen van het bedrijf, waardoor ze aanzienlijk werden onderscheiden van de tonaliteit van de logo’s van concurrenten.

  Logo Currys

  Het op maat gemaakte Dashing Alternate by Twinletter lettertype heeft witte kappen tegen een Perzische indigo achtergrond om de tekst te laten opvallen. De driedimensionale afbeeldingen in pastelkleuren, vergelijkbaar met de plaat, fungeren als een passieve en tegelijkertijd actieve achtergrond om producten en koppen te ondersteunen. Deze combinatie van palet, tekst en afbeeldingen zorgt voor een positieve compositie. Er worden handige voorwaarden gecreëerd voor het lezen en onthouden van het logo. Ondanks het feit dat het lettertype enige “prikkelbaarheid” heeft, zal het er jarenlang hetzelfde uitzien zonder als verouderd te worden ervaren.

  Currys Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De minimalisering die de hedendaagse trends van alle grafische composities in de identiteit eisen, is hier echt passend en effectief. Dankzij deze creativiteit en toepassing van technologische snufjes is het logo zowel in print als in alle digitale media goed leesbaar.