Cult Wines doorbreekt wijnstereotypen en verandert zijn identiteit

Cult Wines Logo

Bekend in bepaalde kringen, is het merk Cult Wines een vertegenwoordiger van een nieuwe klasse van de wijnindustrie. Dit is een bedrijf dat de deskundige niche voor wijninvesteringen vertegenwoordigt. Haar visie op het concept wijn is dat wijn een bedrijfstak is waarin je succesvol kunt investeren en goede winsten kunt maken als je het productievraagstuk verstandig benadert en de markt analyseert.

Het merk combineert twee essentiële aspecten: passie, interesse in nieuwe kennis over wijn en bewezen, nauwkeurige wetenschappelijke gegevens verkregen door middel van machine learning, wat een efficiënte productie stimuleert.

Cult Wines Nieuw Logo

Wijnliefhebbers, drankliefhebbers en -kenners, voedingstechnologen en wetenschappers hebben hun krachten gebundeld om de wijnindustrie een grote bijdrage en constante ontwikkeling waardig te maken.

Volgens de statistieken van het bedrijf zijn 83 landen opgenomen in de investeerderspartners van het merk en staan ​​1,25 miljoen flessen wijn ter beschikking van het VK. Het bedrijf zet vol vertrouwen stappen in de toekomst en tilt het wijnmaken naar het niveau van internationale belangstelling.

Logo Cult Wines

Het creatieve bureau Output kwam het bedrijf te hulp om een ​​nieuw logo te ontwikkelen.

De initiatiefnemer van de rebranding wilde meer creativiteit in de visuele vormgeving en meer accentelementen om potentiële partners aan te trekken.

Daarom is het oude logo, dat er erg elegant en netjes uitzag, achterhaald. Het is gemaakt van een dun zwart schreeflettertype met een lijn eronder die het logo en de descriptor splitst. De kleine letters in een eenvoudig, gelijnd lettertype zeiden dat het merk «oplossingen voor goede wijn» vertegenwoordigde. Dit is tegelijkertijd een slogan en een merkdefinitie.

Cult Wines Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het huidige logo ziet er mooi en laconiek uit. Maar de creatieve component is zelfs van ver duidelijk zichtbaar.

Het feit is dat binnen elke letter de randen zijn verkleind of uitgebreid, dus sommige letters lijken objecten te bevatten die verband houden met wijnmaken. De kurkentrekker, de flesopener zijn allemaal illustraties van het merkprofiel.
Het vermogen van een logo om de hoofdboodschap te presenteren zonder onnodig geladen details wordt altijd zeer gewaardeerd in het ontwerp. Het nieuwe Cult Wines-logo bewijst dat er een speciale magie zit in de eenvoud en het zwarte lettertype, dat ook doordrenkt is met het concept van wijnmaken.

Iedereen die dit logo ziet, wil het van dichterbij bekijken, zorg ervoor dat ze zich niet vergissen. De grote aandacht voor visuals zal een welverdiende lof zijn voor de ontwerpers bij Output die de rebranding met succes hebben voltooid.