Creatieve ontwikkellijnen van het merk CBRE van Landor & Fitch

CBRE Logo

Het gerenommeerde merktransformatiebureau Landor & Fitch heeft onlangs een nieuwe identiteit voor CBRE onthuld.

De wereldleider op het gebied van diensten en investeringen in commercieel vastgoed, CBRE, heeft vandaag een nieuwe merkpositionering aangekondigd, inclusief een nieuwe visie: «Potentieel realiseren in alle dimensies». Het hele visuele formaat verandert en ook de wereldwijde corporate website wordt getransformeerd voor een betere communicatie met de klant.

Het bedrijf benadrukt dat de evolutie is begonnen, nu het merk meer diensten en functies omvat die zijn werk expressiever en betekenisvoller maken. Zo’n groot merk heeft een hoogwaardige dienstverlening en diverse integrale taken die in de gehele levenscyclus van vastgoed voldoen aan de wensen van beleggers en huurders.

CBRE Nieuw Logo

Bob Sulentic, President en CEO, zegt dat het versterken en uitbreiden van het bedrijf op vier gebieden het merk CBRE zal promoten en het naar een nieuw niveau van marktprestaties zal brengen.

Het bedrijf zelf is zeer grootschalig, het heeft ongeveer 100 duizend werknemers in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in meer dan 100 landen, om nog maar te zwijgen van de individuele vertegenwoordigingen van het merk, die verschillende diensten verlenen, bijvoorbeeld investeringsbeheer en -controle van de verkoop van onroerend goed. De vier zakelijke vectoren van een merk omvatten activatypes, bedrijfstakken, klanten en geografische regio’s.

Strategische partnerschappen, geïntegreerde oplossingen en analyses zijn allemaal ondersteunende bouwstenen van het bedrijfsdomein. Daarom was het erg belangrijk voor het merk om te rebranden, in overeenstemming met de traditie van conservatisme, formalisme en tegelijkertijd innovatie en creativiteit.

Logo CBRE

Eerder werd een logo voorgesteld, een lettertype-inscriptie gemaakt in groene tinten. Het lettertype is rustig gekozen, zonder felle accenten, met ronde lijnen en vrij zacht. Hij wekt vertrouwen en een gevoel van vertrouwen dat dit bedrijf zal helpen bij het oplossen van belangrijke strategische vraagstukken.

Een andere vraag had betrekking op de ontwerpupdate in het algemeen. Inderdaad, voor elke niche is het belangrijk om een ​​nieuwe look te voorzien die past bij de waarden en missie van het merk, resoneert met de doelgroep, op dezelfde golflengte zit en de hoofdboodschap van het merk correct overbrengt.

Als gevolg hiervan werd een nieuwe ronde in de ontwikkeling van het bedrijf geïnitieerd door het bureau Landor & Fitch, dat bekend staat om zijn buitengewone projecten en veelzijdige ontwerpoplossingen.

Voor de nieuwe visuele identificatie werden lijnen genomen als basis. Lijnen fungeren als een symbool van ernst, autoriteit, een succesvolle start en succesvolle afronding, een vlotte doorstroming van het project. Soepelheid van denken, gelijkmatige toon in communicatie, eenduidigheid zonder lastige nuances en rechtlijnigheid in relaties zijn de belangrijkste boodschappen van de nieuwe CBRE-identiteit.

Naar analogie met de rode draad kunnen we zeggen dat in dit geval een groene tintlijn als grafisch leidmotief over alle visuele producten liep. Deze kleurkeuze draagt ​​bij aan de associatie met welvaart, vooruitzichten, succes.