Costa Cruises nieuwe rebranding in de hoop op winst

  Costa Cruises Logo

  De periode 2019-2020 bleek een zware test voor het bedrijfsleven over de hele wereld. De pandemie van het coronavirus is een lakmoesproef geworden voor bescheiden en onsuccesvolle startups, terwijl sterke en moedige merken kwalitatief nieuwe manieren en innovatieve oplossingen hebben gevonden om hun merkpositie te veranderen en hun marktpositie te versterken.

  Helaas hebben de toeristische sector en elk gebied dat met verkeer te maken heeft, zowel binnen het land als buiten een staat, er enorm onder te lijden. Ten eerste, omdat mensen uitgeput raken door quarantainemaatregelen, zijn hun interne middelen niet alleen voldoende om fysieke kracht te herstellen, maar ook om inspiratie op te doen voor een leven in nieuwe omstandigheden. Ten tweede is er een puur economische reden. Velen gingen tenslotte op afstand werken, iemand wanhoopte en besloot de werkplek helemaal te verlaten. En er zijn mensen die alles willen opgeven, maar dat niet kunnen, omdat ze voor het hele gezin zorgen, dus de hele financiële last valt op hun schouders. Van resorts en rust kan men alleen maar dromen. Hoewel de grenzen soms open gaan, nodigen warme landen toeristen uit om te bezoeken, maar dan keren negatieve voorspellingen voor de verspreiding van de pandemie terug en wordt alles opnieuw saai.

  Costa Cruises Nieuw Logo

  Sommige reisorganisaties wanhoopten niet, maar begonnen de organisatorische fase van rebranding om terug te keren naar het ziedende leven van voor de pandemie, toen alles nog mogelijk was.

  Dit is hoe Costa Crociere en National Geographic Expeditions gaan samenwerken om de industrie nieuw leven in te blazen. Er verschijnt een nieuw visueel beeld, dat het hoofddoel van hun gemeenschappelijke activiteit bepaalt – de popularisering van reizen om nieuwe kansen voor een persoon in een nieuwe wereld te openen.

  De executives van Costa Crociere zijn van mening dat er in hun 70-jarige merkgeschiedenis nog nooit zulke verrassende en onverwachte keerpunten zijn geweest. Dit is een nieuw hoofdstuk in de biografie van het bedrijf. Het merk volgt een pad dat overeenkomt met de huidige trends, een nieuwe kijk op zaken, nieuwe tradities. De rebranding-auteurs stellen dat ze de toekomst van cruisereizen willen herschrijven, rekening houdend met de behoeften van klanten en de ecologie van de planeet. Daarom worden de nieuwe cruises georganiseerd volgens de principes van inclusiviteit, bereikbaarheid en duurzaamheid.

  Logo Costa Cruises

  Het bedrijf heeft gewerkt aan een ‘experience’-strategie, zowel aan boord als op het land. Het werk had betrekking op aspecten als gastronomie, excursies en “interne homeostase” van het merk – de betrouwbaarheid en duurzaamheid ervan. De toewijding van het bedrijf aan het groeien en promoten van veilig, betrouwbaar en zinvol reizen wordt bewonderd en competitief.

  Nieuwe routes van de vloot werden ontwikkeld, nieuwe plaatsen om te bezoeken werden bestudeerd en praktische vaardigheden van dienst werden aangescherpt.

  Maar het eerste dat potentiële klanten van het bedrijf zien, is niet de bewijsbasis voor het succes van de tour, niet de vooruitzichten voor reizen als garantie voor uitstekende indrukken. Dit is een visueel onderdeel dat aantrekkelijk moet zijn.

  Costa Cruises Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Als zodanig ziet het logo in blauw en geel eruit als een geweldig aas voor avontuurlijke jagers. Of beter gezegd, voor de vangers van nieuwe perspectieven.

  Het logo is eenvoudig – er is een grafisch element dat bestaat uit de letter C, waarbij het bovenste gedeelte lichtblauw is en het onderste geel. U kunt raden wat dit betekent. Het lijkt erop dat dit de golf en de zijkant van het schip is. Of goud, een schat die een rijkdom aan plaatsen en de helderheid van nieuwe smaken betekent.

  De naam Costa wordt met een hoofdletter geschreven onder het grafische pictogram. Eenvoudig, helder en schattig. Het zal gemakkelijk zijn om nieuwe klanten aan te trekken met zo’n logo, omdat het er contrastrijk en netjes uitziet, hoewel niet in een minimale stijl.