Cool en strikt ontwerp van het merk Sabio

Sabio Logo

De Sabio Group heeft onlangs haar nieuwe merk op de markt gebracht in een poging een groter publiek te bereiken en haar klantervaring en contactcentertechnologiediensten aan te bieden.

Het unieke, in het oog springende en toch visueel coole logo is het resultaat van de versnelde groeistrategie van het bedrijf, dat de afgelopen 18 maanden heeft gewerkt aan zijn nieuwe professionele imago.

De website, typografie, illustraties en iconen van het bedrijf maken allemaal deel uit van een «transformatie» -pakket voor een bedrijf dat de afgelopen jaren veel sociale en economische omwentelingen heeft meegemaakt.

Sabio Nieuw Logo

Sinds 2019 is het bedrijf herkenbaarder en aantrekkelijker geworden voor klanten in landen als het VK, Frankrijk, Nederland en Spanje, maar ook in Maleisië, Singapore en Zuidoost-Azië. Tegenwoordig werken 1.000 medewerkers onder auspiciën van het merk, en over de hele wereld wenden ongeveer 600 klanten zich tot het bedrijf voor hulp.

Daarom waren visuele veranderingen onvermijdelijk.

Vroeger zag het logo er speelser uit. Deze lettertypeoplossing is donkerblauw met karakteristieke accenten in de vorm van de letters A en B, terwijl de letters zelf kleine letters waren. Boven de letter I was een kleuraccent in de vorm van een groene stip. Opgemerkt moet worden dat de kleur heel anders was dan de toonoplossing van de hoofdkleur van het lettertype, dus het contrast kwam het logo niet ten goede. Dit punt zag eruit als een onnodig lichtpuntje.

Logo Sabio

Nu heeft het merk zich geconsolideerd, zichzelf gevestigd en daardoor is de schaal gegroeid. Nu heeft het lettertype-logo een delicate blauwe tint op een blauwe achtergrond, evenals een alternatief in de vorm van een paarse (of lila) tint. Alle letters zijn hoofdletters en het lettertype zelf is naar voren uitgerekt en lijkt qua vorm op rechthoeken.

De tekens van het logo zijn gemaakt van blokken-rechthoeken die grofweg de letter S vormen.

Dit wil niet zeggen dat het logo er harmonieus uitziet. Visueel belast het de ogen en men moet een compromis sluiten — om te genieten van kleurenschema’s of zorgvuldig het spel van scherpe en onhandige lettervormen te observeren.

Sabio Voor en Na Logo (geschiedenis)

Waarschijnlijk zullen de initiatiefnemers van de rebranding in de nabije toekomst hun standpunt heroverwegen en komt er een nieuw logo dat meer succes zal hebben dan zo’n onhandige versie.