Conglomeraat The Reed Group rebrands

The Reed Group Logo

In 1960 begon een conglomeraat van 11 bedrijven, geassembleerd onder de naam The Reed Group, met operaties, met de veronderstelling dat het doel van hun werk was om levens te verbeteren door middel van het werkproces. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter Alec Reed en omvat ontwikkelingen met betrekking tot het verbeteren van omstandigheden, het optimaliseren van processen, het verhogen van de efficiëntie van activiteiten binnen het ‘werkveld’. De toonaangevende experts van dit merk zijn eersteklas economen uit verschillende vakgebieden.

Een innovatie die in 1995 werd geïntroduceerd, de eerste rekruteringssite, reed.co.uk, bood zijn diensten aan in alle regio’s van het Verenigd Koninkrijk. Dit zorgde voor een grote sensatie in de wereld van werk en tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf, dat een rebranding heeft ondergaan, beschouwd als een van de betrouwbare partners voor het bedrijf. In Groot-Brittannië bestaat de perceptie dat reed.co.uk een carrièreladder is geworden voor veel leiders op de arbeidsmarkt.

The Reed Group Nieuw Logo

Zoals het kenners van de Britse traditie van modern design betaamt, die hun eigen mening hebben over het gebruik van visuele graphics in het bedrijfsleven, merkten vertegenwoordigers van het Londense bureau Dragon Rouge (Londen, VK) de aanwezigheid van basiswaarden en merkmissie op, daarom hun doel was om de geschiedenis van de identiteitsontwikkeling van het bedrijf in het logo weer te geven.

Het keerpunt in de ontwikkeling van het logo was dan ook de studie van de jobniche zelf en specifiek het dienstenaanbod van het Reed-team. Dit zijn zowel headhunters als experts op het gebied van personeel, outsourcing, verificatie, monitoring, ontwikkeling van persoonlijke ondersteuning, programma’s van sociaal-psychologische aanpassing, onderhoud en implementatie in de sfeer van de werknemer. Het is noodzakelijk om rekening te houden met drie actoren in het bedrijfsproces — de klant, de partner, een lid van het uitvoerende team (of onderhandelaar).

Logo The Reed Group

Er waren veel belangrijke inzichten, verzekeren de ontwerpers, waarbij veel waardevolle informatie werd geëxtraheerd om een ​​visueel beeld te creëren. Het creatieve team besteedde veel tijd aan het analyseren van de markt en het benadrukken van de concurrentievoordelen van het merk.

Ten slotte werd het hoofdidee van het bedrijf afgeleid: «Wat nu? Wat is het volgende? » Dit is zowel een provocatie als een antwoord op de vraag hoe de workflow binnen het bedrijf tot stand komt. Dit is hoe drie ankerpunten verschenen — drie karakters, drie belangrijke elementen.

Dit zijn nieuwsgierigheid, dynamiek, optimisme — de drie pijlers waarop het bedrijf is gebaseerd. Zij waren de bepalende figuren in het nieuwe logo.

Tot vandaag had het merk een blauw logo met rode stippen onder de letter.

The Reed Group Before and After Logo (geschiedenis)

Het lijkt erop dat het lettertype interessant is, aan de bovenkant en in de uiterste hoeken is het puntig, alsof het zegt «We bijten concurrenten», en onder de rode stippen staat: «We zullen uw bedrijf op wielen zetten, u zult snel en gemakkelijk het resultaat bereiken !”.

Maar dit logo was te contrastrijk. Vooral het kleurenpalet weerspiegelde niet echt de essentie van het bedrijf. Wat ze met rode stippen wilden benadrukken — het belang van de oprichter van het bedrijf, r — als reactie op een veranderende tijd, of iets anders, is niet bekend. Misschien is dit over het algemeen een visualisatie van een locomotief die alle middelen van activiteit met zich meetrekt.

Maar nu onderstreept het logo de degelijkheid en daadkracht van het bedrijf. Eerst werd het lettertype gebruikt door Raisonne. Nu is het lettertype dikker en homogener geworden, zonder vernauwde delen, geometrisch en egaal. De onderstreping met «ellips» van de laatste letters — e en d — duidt op focus op het eindresultaat, volledigheid van processen en focus op de toekomst, groei en het begin van een nieuwe weg.