Condor — nog een logo-update

Condor Logo

Liefhebbers van wereldtoerisme kennen de diensten van de populaire reismaatschappij Condor uit Duitsland maar al te goed. Het bedrijf, opgericht in 1956, heeft welverdiende wereldwijde faam verworven en levert al 65 jaar haar gasten op de mooiste plekken op de wereld. Samen met hem wordt de rest nog onvergetelijker en comfortabeler. Jaarlijks maken tot tien miljoen mensen gebruik van de vluchten van het merk. De vliegtuigen van het bedrijf stijgen op vanaf de negen grootste Duitse luchthavens, het Zwitserse Zürich en het Oostenrijkse Wenen. Condor bestrijkt met zijn routes meer dan 90 bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-Amerika. De service wordt uitgevoerd door vijftig boards, waarvan de gebruiksveiligheid wordt gegarandeerd door de zeer professionele service van de eigen technische dienst van Condor Technik GmbH. Dit wordt gegarandeerd door hoge veiligheidsnormen. Een nieuwe kijk op de activiteiten van het bedrijf — het is de organisatie van een luxe vakantie voor klanten, werd de basis voor de vorming van een nieuwe visualisatie. Vertegenwoordigen rust, vakantie, als een verscheidenheid aan indrukken. Het nieuwe merk krijgt strepen in vijf kleuren, die het belangrijkste element van het gevormde beeld worden.

Condor Nieuw Logo

De ontwerpers lieten zich voor het creëren van een nieuwe identiteit inspireren door de vrolijke veelkleurige parasols, badhanddoeken en ligstoelen. Als gevolg hiervan verwierf het merk een unieke identiteit en erkenning als de meest comfortabele luchtvaartmaatschappij voor vakanties. Het bedrijfskleurenschema bestaat uit twee primaire kleuren — verzadigd en helder geel en blauw. Om ze te markeren, een contrasterende en heldere waarneming te creëren, werd een grijze kleur gebruikt. Anderen, rood, groen en beige, zijn een symbolische weerspiegeling van de diversiteit en het karakter van gasten, medewerkers en de mogelijkheden om de wereld die Condor biedt te ontdekken. Het gebruik van strepen in de nieuwe vliegtuigkleuren was een gewaagd ontwerpvoorstel dat grensde aan een beetje lelijkheid dat de visuals nog aantrekkelijker maakte.

Logo Condor

Het logo zelf bestaat uit een zwarte cirkel aan de binnenkant, die de symbolische afbeelding van een vogel bevat — Condor. Het grafische ontwerp is een eerbetoon aan de uitstekende ontwerper van Duitsland, Otl Aicher. Het bord is gemaakt met behoud van zijn originaliteit met cosmetische verbeteringen die ervoor zorgden dat er dunnere en meer dynamische lijnen werden gecreëerd. In deze vorm verschijnt het opnieuw in het staartgedeelte van elk vliegtuig van het bedrijf. De tekstmodule — de naam van het merk in het logo, werd aangepast aan de moderne eisen. Het werd compact, uitgevoerd met een nieuwe kleine letter, wat zorgde voor een onafhankelijke en passende perceptie van het woordmerk bij het gecreëerde beeld. Het logo is uitgevoerd in diep zwart, waardoor het opvalt op de romp van het vliegtuig.

Condor Voor en Na Logo (Geschiedenis)