Skanska — een nieuwe kijk op een gezonde en duurzame levensstijl

Skanska Logo

In 1887 werd in Zweden een betonfabriek opgericht, die in 135 jaar is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste vastgoedontwikkelings- en bouwbedrijf, de Skanska Group. Door de productieve toepassing van kennis en effectief gebruik van vooruitziende blik, heeft het merk zijn bereik uitgebreid naar de bouwmarkten van Scandinavië, Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf wordt gekenmerkt door het creëren van innovatieve en duurzame oplossingen die een gezonde levensstijl ondersteunen gedurende de levensduur van de faciliteiten in aanbouw. Met het dubbele doel om te innoveren en iets te creëren dat nuttig is voor mens en samenleving, ontwikkelt, ontwerpt en bouwt het merk alles wat veilig is voor de gezondheid en het milieu, van kantoorgebouwen tot slimme huizen en infrastructuur. Om de moderne essentie, de wens om voortdurend te innoveren en de fundamentele waarden te respecteren, beter te weerspiegelen, heeft het merk zijn nieuwe positionering ontwikkeld en zijn eigen visuele identiteit gewijzigd.

Skanska Nieuw Logo

Met behulp van de nieuwe visualisatie werden alle kernwaarden van Skanska weerspiegeld, terwijl het besef werd getoond dat elke beslissing zijn eigen blijvende impact heeft. Het hele ontwerpconcept is gebouwd op maakbaarheid, vorm, precisie, innovatieve oplossingen en duidelijke architecturale markeringen. Het traditionele verhaal van het merk werd gepresenteerd in een moderne vorm met verbeterde visuele aantrekkingskracht en vertelde hoe het bijdraagt ​​aan de levensstijl.

Logo Skanska

Om dit te doen, gebruikte het nieuwe logo een verbeterde wiskundige en geometrische benadering bij de vorming van grafische afbeeldingen en woordvorm. Hoewel deze optie niet bijzonder goed was in het weergeven van een letter als «S», zorgde de hoge mate van precisie en balans van alle andere tekens voor de soepelheid, samenhang en sterkte van het hele tekstblok. Het effect van het verbeteren van de visuele waarneming van de tekst is verbeterd door het gebruik van complexe tekenspatiëring en inspringing, wat het beste is gelukt om de afbeelding comfortabel te kunnen bekijken.

Skanska Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De puurheid en helderheid van het gecreëerde logo schept de beste voorwaarden voor gebruik in grote fragmenten, het worden abstracte vormen in lay-outs die een gevoel van krachtige en solide fysieke engineering creëren, en grootschalige bebouwde omgevingen. Samen met de toegepaste heldere illustraties en foto’s, eenvoudige typografie, die zich kenmerkt door een niet-standaard identiteit in zijn eenvoud en beknoptheid, bleek het effectief en bemoedigend te zijn. De identiteit van het merk is gevormd met een reeks aangepaste lettertypen die de eigen houding van het bedrijf tegenover de individualiteit van elk van zijn projecten symboliseren. Dit alles is een solide basis geworden voor het bouwen van een systeem dat een gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid creëert.