Roblox Logo

Roblox Logo

Roblox is een ongebruikelijk online platform dat is ontwikkeld en uitgegeven door Roblox Corporation. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen games maken en games van anderen spelen, en de lijst met genres is niet beperkt: het kunnen verschillende hindernisbanen, simulaties, races en nog veel meer zijn. De eigenaren van de entertainmentservice maken winst door het feit dat gamers virtuele items kopen en ervoor betalen met hun interne valuta — Robux.

Betekenis en geschiedenis

Roblox Logo Geschiedenis

Wat is Roblox?

Roblox is niet zomaar een videogame. Dit is een hele «bouwplaats» voor het maken van games met behulp van de Roblox Studio-tool. Het platform bevat honderden virtuele werelden met races, hindernisbanen, arcades, simulatoren ontwikkeld door gebruikers. Het project is eigendom van Roblox Corporation.

De ondernemer David Baszucki, die Roblox heeft uitgevonden, heeft ooit de Interactive Physics-zelfstudie-applicatie gemaakt. In het geanimeerde laboratorium konden experimenten rechtstreeks op de computer worden uitgevoerd. De kinderen hielden van deze creatieve activiteit, dus besloot David een 3D-game-ontwerpplatform te ontwikkelen. Aanvankelijk koos hij de naam GoBlocks, maar veranderde toen van gedachten en gaf het een nieuwe naam: DynaBlocks. Na een tijdje werd de service hernoemd naar Roblox. Deze inconsistentie kwam tot uiting in het logo, dat bijna elk jaar veranderde.

2002 — 2003

GoBlocks Logo 2002-2003

David Baszucki zou het spelplatform GoBlocks gaan noemen, dus hij maakte van tevoren een embleem met deze inscriptie. Aan de rechterkant was het woord «alpha» in kleine letters geschreven. Het wees naar de versie van de site. De zin werd in verschillende kleuren opgedeeld: de ontwerpers combineerden groen «Go», donkerblauw «Blocks» en lichtblauw «alpha» op één regel.

2003 — 2004

DynaBlocks Logo 2003-2004

Tijdens bètatests is de naam van het GoBlocks-platform gewijzigd. De nieuwe naam, DynaBlocks, bleef hangen en ging door naar de volgende versie van het platform. Bovendien bleef het behouden in het logo, waarin elke letter een andere kleur had. Het roze woord «Beta» kwam na de grote zwarte stip.

2004

Roblox Logo 2004

Na de lancering van de bètaversie van de site kwamen de ontwikkelaars tot de conclusie dat de naam DynaBlocks moeilijk te onthouden was, dus hebben ze deze vervangen door Roblox. Het embleem begon er ook anders uit te zien: de ontwerpers introduceerden er een nieuwe platformnaam in, verwijderden de punt en maakten het woord «beta» blauw. De veelkleurige letters bleven bestaan, omdat dit het belangrijkste kenmerk van het entertainmentportaal was. Ze stelde zich Roblox voor als een oase van plezier en amusement, waar de verbeelding moet worden gebruikt om te spelen.

2004 — 2005

Roblox Logo 2004-2005

Een paar maanden na de creatie van het eerste logo verscheen er een tweede — met dezelfde inscriptie, maar zonder het woord «beta». Het gebruikte een volledig nieuw lettertype: vierkante witte letters omlijnd in donkerrood. Boven de eerste «o» was een horizontale lijn, die suggereerde hoe de klinker moet worden uitgesproken.

2005 — 2006

Roblox Logo 2005-2006

In 2005 werd het platform officieel omgedoopt tot Roblox. Het woordmerk veranderde weer, hoewel de algemene stijl hetzelfde bleef. De letters kregen een blauw-witte schaal en de ontwikkelaars creëerden een verloopovergang tussen de twee kleuren. Ze kozen ook voor een helderdere tint rood, gaven de letters een hoofdletter en werden cursief gedrukt.

2006 — 2009

Roblox Logo 2006-2009

In 2006 eindigde de bètatest en vond de officiële lancering van Roblox plaats. De site-eigenaren lieten het idee achter om een ​​strikt vierkant lettertype te gebruiken, dus in de nieuwe versie van het logo springen de letters heen en weer, alsof ze met de hand zijn getekend. De binnenkant van de letters is wit en de omtrek is ongelijk dun.

Na een klein herontwerp kreeg het rood een donkerdere tint. Aanvankelijk werd dit embleem alleen gebruikt voor merchandising, maar toen werd het het belangrijkste.

2010 — 2015

Roblox Logo 2010-2015

In 2010 hebben ontwerpers de contouren nog verder verduisterd en een subtiel verloop toegevoegd. De 3D-letters vertegenwoordigden Roblox op verschillende evenementen en waren tot 2015 in games te zien.

2015 — 2017

Roblox Logo 2015-2017

In 2015 hebben de logo-ontwerpers het 3D-ontwerp verlaten en de 2D-versie met donkerrode letters teruggegeven.

2017 — 2018

Roblox Logo 2017-2018

Begin 2017 nam het multiplayer Roblox-platform een ​​nieuw logo aan, waarin elke letter op zichzelf stond. De «O» zag eruit als grote rode vierkanten met witte minivierkanten in het midden. De «R», «B», «L» en «X» waren ook rood en kwamen overeen met de gekozen stijl.

2018 — heden

Roblox Logo 2018-vandaag

In 2018 gebeurde er iets dat niet meer was gebeurd sinds de dagen van GoBlocks — de rode kleur verdween uit het logo. De letters werden voor het eerst zwart, en dat is de enige verandering die het herontwerp bracht.

Roblox Icon

Roblox Icons Logo Geschiedenis

Roblox-app-pictogrammen bevatten altijd één letter van het logo. Tot 2017 werd «R» gebruikt, omdat deze vanwege zijn ongebruikelijke vorm het meest herkenbaar was. Toen werd het veranderd in de eerste «O», die eruitzag als een groot omgekeerd vierkant met een gat erin. Verdere evolutie werd alleen weerspiegeld in kleur: er was een overgang van rood naar grijs, zwart en zilver.

2004 — 2005

Roblox Icons Logo 2004-2005

Het allereerste pictogram bestond uit een gestileerde letter «R» in een gebogen lijn met een roze en wit verloop. Het zag eruit als een onvoltooide pijl die naar de linkerbovenhoek wees. Het centrale element was aan alle kanten omgeven door een dikke donkerrode streep.

2005 — 2006

Roblox Icons Logo 2005-2006

Met de release van de bètaversie van Roblox begon een nieuw pictogram te worden gebruikt. De «R» is van vorm veranderd: de ontwerpers hebben hem verticaal uitgerekt en iets naar rechts gekanteld. Daarbij rondden ze de hoeken af, veranderden de dikte van de middenlijn en gebruikten een blauw verloop in plaats van een roze. Het frame is knalrood.

2006 — 2009

Roblox Icons Logo 2006-2009

In 2006 verscheen voor het eerst een icoon dat eruitzag als een kindertekening. De «R» was helemaal wit, met uitzondering van dunne rode contouren. Alleen ongelijke lijnen werden in de brief gebruikt, omdat de asymmetrische vorm het effect van beweging creëerde. Om dezelfde reden was het rechterbeen breder en langer dan het linker.

2009 – 2011

Roblox Icons Logo 2009-2011

Het nieuwe pictogram is precies hetzelfde als het vorige, maar sommige details zijn nog steeds anders. De makers hebben enkele hoeken afgerond, de vorm van de letterruimte en de dikte van de contouren veranderd. Deze versie is niet alleen gebruikt als app-pictogram, maar ook als grafisch symbool voor Roblox Studio en Roblox Player.

2011 – 2015

Roblox Icons Logo 2011-2015

In 2011 werd de «R» geplaatst in een bordeauxrode cirkel met een scharlaken ringrand. De brief zelf blijft wit. De belangrijkste elementen hadden een dubbelzijdige lijn, waardoor het pictogram nog meer op een kindertekening leek. Het gevoel van «jeugd» werd versterkt door ongelijke strepen en afgeronde hoeken. Door de dunne lichtlijnen langs de randen van de «R» (links en boven), leek het beeld driedimensionaal.

2015

Roblox Icons Logo 2015

De ontwerpers hebben het pictogram opnieuw ontworpen door de grootte en vorm van de componenten te wijzigen. Als gevolg hiervan werd de letter visueel vlak, omdat hij geen witte reflecties had. En ze gaf haar hoekigheid terug, zoals in 2006-2009. Tegelijkertijd werd de «R» verhoogd. Roodtinten zijn verplaatst naar een donkerder palet.

2015 – 2017

Roblox Icons Logo 2015-2017

In 2015 keerde Roblox terug naar het oude pictogramontwerp. De ronde basis met de ringvormige rand is weg, dus de achtergrond en letterruimte zijn weer wit. De vorm van de letter is iets veranderd: de ontwikkelaars hebben de hoeken afgerond en het rechterbeen ingekort, zodat het bijna gelijk is aan het linkerbeen.

2017 — 2018

Roblox Icons Logo 2017-2018

Na de rebranding van het multi-user platform onderging het app-icoon een revolutionaire verandering. De plaats van de traditionele letter «R» werd ingenomen door «O», en niet de gebruikelijke, maar in de vorm van een vallende ruit met een gat erin. Het grootste deel was rood, dus de kleine witte ruit in het midden leek een contrast. Deze «O» is geleend van het Roblox-logo, waar het de tweede op rij was.

2018 – heden

Roblox Icons Logo 2018-heden

In 2018 heeft het icoon nieuwe versies: wit, zwart en grijs. Tot 2019 was er ook een kleurrijk grafisch symbool met twee rennende mannen.

2019 – heden

Roblox Icons Logo 2019-heden

De huidige versie bevat een zilveren letter «O» met een verloop. Ze staat, zoals voorheen, op de rand, maar nu is haar plaats in het zwarte vierkant. Dit pictogram is te vinden op sociale netwerken en in de applicatie. En Roblox Player gebruikt een ruitvormige «O» op een witte achtergrond. Het lijkt volumineus vanwege zwarte en grijze schaduwen.

Aesthetic Roblox Logo

Aesthetic Roblox Logo

Esthetiek is een aparte trend op het Roblox-platform die fans van jeugdstijl samenbrengt op het snijvlak van glamour en tumblr. Meestal hebben we het over meisjes in de basisschoolleeftijd. Ze maken dezelfde profielen aan en gebruiken het woord ‘esthetiek’ graag als ze het over leuke dingen hebben. Er zijn volledige handleidingen op internet (op blogs en op YouTube) over hoe u uw account esthetisch aantrekkelijk kunt maken.

Wanneer en waarom deze trend verscheen, is niet bekend. Maar het is erg populair geworden onder kinderen die op Roblox spelen en chatten. Het is gebaseerd op de cultuur van mode en massaconsumptie. Voor aanhangers van esthetiek zijn uiterlijke schittering, luxe belangrijk — dat wil zeggen, alles waarop het wereldbeeld van glamour is gebouwd.

Voor dergelijke gebruikers zijn aparte groepen esthetische items en kleding gemaakt. Ze kunnen worden gekocht met de virtuele valuta Robux om de avatar schattig te maken. Bijpassende gezichten, hoofden en animatiesets zijn ook te koop. Deze outfits en accessoires zijn van groot belang, omdat esthetische volgers elkaar er aan herkennen. Het kan gezegd worden dat ze er allemaal hetzelfde uitzien: hun avatars zijn slank, met mooie gezichten en gekleed in modieuze stijlen. Onlangs zijn gevallen van belediging van andere spelers vanwege het feit dat hun karakters niet overeenkomen met de trendstijl frequenter geworden.

Fans van Aesthetic Roblox bedenken bijnamen die ze als esthetisch beschouwen. Bijvoorbeeld AestheticArii of LuxvelyRoses. Er zijn zelfs gebruikersnamengenerators om combinaties van thematische woorden te maken. Hetzelfde geldt voor groepsnamen. Ze noemen vaak engelen, glans, bloemen en andere termen die met glamour te maken hebben.

Bij het invullen van een profiel gebruiken spelers «esthetische» aanhalingstekens met een soort diepgaande betekenis om hun mysterie of romantiek te tonen. Meestal is het iets filosofisch, over gevoelens en relaties. Bovendien ontwerpen gebruikers de tekst met ongebruikelijke lettertypen in de stijl van Barbie en versieren ze deze met schattige emoticons.

Een ander onderdeel is de selectie van mooie thema’s die ook helpen bij het creëren van een esthetisch profiel. We hebben het over foto’s met prachtig geklede avatars. Dus Aesthetic Roblox is niet alleen een modetrend. Dit is een merk dat een hele tak van de game-industrie vertegenwoordigt. Individuele gebruikers (eigenaren van winkels met virtuele outfits) en het online platform zelf verdienen er goed aan, want schoonheid vereist opoffering, en in dit geval geld. Kinderen betalen voor dingen die als «esthetisch» worden beschouwd, waarna de verkopers de Robux-munten omzetten in echte valuta.

Maar het merk is niet volledig gevormd. Hij heeft geen eigen visuele identiteit, dus de spelers hebben een groot speelveld voor creativiteit. Ze hebben het recht om alle bijnamen, avatars, kleding, pictogrammen te kiezen — het belangrijkste is dat dit allemaal esthetisch is.

Fans van de modetrend hebben veel onofficiële Roblox-logo’s bedacht. Ze bootsen het hoofdapp-pictogram na, dat eruitziet als een vierkante «O» in de rechterbenedenhoek. In het origineel is het symbool grijs, maar fans van esthetiek zijn hier niet tevreden mee: ze wilden het in verschillende kleuren en ornamenten schilderen.

Dit resulteerde in versies met een roze «O» (of wit op een roze achtergrond). Bovendien kunnen ze niet alleen effen zijn, maar ook gevlekt — met het zogenaamde «aardbeienkoe» -patroon. Daarnaast zijn paarse en blauwe emblemen populair onder schoonheidsliefhebbers. Verkrijgbaar met slagschaduwen, gedurfde zwarte contouren en verlopen.

Aangezien het merk Aesthetic Roblox bestaat als een modetrend zonder specifieke regels, heeft het geen gereguleerde lettertypen. Het kleurenschema is ook afhankelijk van de voorkeuren van de gebruikers zelf. Meestal kiezen ze voor roze, blauwe en nude tinten.

Logo lettertype en kleuren

Logo Roblox

Het Roblox-woordmerk lijkt alleen eenvoudig — in feite heeft het verborgen implicaties. De schuine letter «O» symboliseert fantasie zonder grenzen en beperkingen. Dit is een spelelement dat verwijst naar de specifieke kenmerken van de website.

De nieuwste versie van het logo heeft een aangepast Gill Sans Ultra Bold-lettertype. De ontwerpers veranderden de letters een beetje, waardoor het vierkant «O» ontstond. Even later werd op basis van de inscriptie een gratis lettertype Roblox-2017 ontwikkeld.

Het grootste deel van het logopalet bevatte rood, maar nu zijn alle letters zwart. Wit bleef alleen als achtergrond.

Wat was het originele Roblox-logo?

Het allereerste Roblox-logo verscheen in de tijd dat het platform GoBlocks heette, daarom bevatte het de bijbehorende inscriptie, aangevuld met het woord alpha. De zin was één regel. Elk fragment gebruikte een andere kleur: groen voor Go, blauw voor Blocks en turkoois voor alpha.

Waarom is het Roblox-logo GRIJS?

In feite is de hoofdversie van het Roblox-logo niet grijs, maar zwart. De ontwikkelaars van het online platform hebben de rode kleur gedumpt om het merk minder zichtbaar te maken en naar de achtergrond te halen. Op deze manier wilden ze aantonen dat de Roblox-marktplaats minder belangrijk is dan zijn gebruikers.

Waarom heeft Roblox hun logo veranderd?

De ontwerpers veranderden de kleur van de ROBLOX-letters van rood in zwart om het merk gemakkelijker waar te nemen. Naar hun mening toonde het te heldere en agressieve logo van het platform aan dat het dominant is, terwijl de echte sterren van de show de makers van inhoud zouden moeten zijn.