Ralph Lauren Logo

Ralph Lauren Logo

Ralph Lauren is een beroemd Amerikaans bedrijf, opgericht in 1967. Voorheen was het alleen gespecialiseerd in herenstropdassen. Nu produceert het een enorm assortiment aan goederen, waaronder kleding, schoenen, parfums, verschillende accessoires, meubels en huishoudelijke artikelen.

Betekenis en geschiedenis

Ralph Lauren Logo

Wat is Ralph Lauren?

Ralph Lauren is een enorm bedrijf dat naast kleding, accessoires en parfums ook meubels, sieraden, huishoudelijke artikelen, servies en nog veel meer produceert.

Het logo, bekend als Polo Pony, is een van de meest herkenbare in de modewereld geworden. Hij siert T-shirts, cocktailglazen en Hollywood-outfits. Maar in 1971 wilde Ralph Lauren filmsterren het minst behagen. De eigenaar van het bedrijf heeft het logo gemaakt om het te gebruiken voor reclame voor een liefdadigheidsevenement. De eigenaar koos de foto vrij toevallig toen hij door de patronen van daspatronen keek. Toen hij er een zag, realiseerde hij zich meteen: dit zou een uitstekende merknaam zijn.

Even later, in juni, besloot de eigenaar van Lauren het logo op de manchetten van damesoverhemden te borduren. De eminente modeontwerper zag het samen met sieraden als een prachtige decoratie. Na lange experimenten met afmetingen slaagde hij erin de definitieve versie van het embleem te maken. En vervolgens bracht hij de tekening over op andere dingen, waaronder de katoenen t-shirts van het vlaggenschipmerk Polo Ralph Lauren.

Logo lettertype en kleuren

Logo Ralph Lauren

Het handelsmerk verscheen officieel in 1974: New Yorkers zagen het voor het eerst in de kranten. Sindsdien is er niet veel veranderd, omdat de eigenaar van het bedrijf het beeld symbolisch vond. Naar zijn mening belichaamt de polospeler de Amerikaanse stijl, sportgeest, hoge kwaliteit, verfijnde luxe en laconieke elegantie.

De ruiter zit op een lopend paard en houdt een knots in zijn rechterhand. Dit weerspiegelt de dynamiek en kracht die de belangrijkste principes van het merk zijn. Zwart-witte kleuren benadrukken klassieke eenvoud. Bij kleding verandert de kleur van het logo echter vaak: de fabrikant past het aan de hoofdachtergrond aan, zonder het monochrome patroon te schenden.

In sommige gevallen wordt de grafische afbeelding aangevuld met opschriften. Bijvoorbeeld de woorden «Ralph» (links) en «Lauren» (rechts). In dit geval zijn ze gemaakt in een aangepast lettertype met lange rechthoekige schreven en streken van ongelijke dikte. Alle letters zijn in hoofdletters, hoewel de eerste «R» en «L» veel groter zijn dan de rest. De spatiëring van letters is zo smal dat tekens worden samengevoegd.

Het logo met de uitdrukking «Polo Ralph Lauren» is ook algemeen bekend. Het werd in 1993 geïntroduceerd samen met de Polo-sportlijn. De ontwikkelaars wilden zich concentreren op de klassiekers, dus de stijl van de inscriptie komt dicht bij Roman. Het bedrijf veranderde het lettertype niet en gaf de voorkeur aan de eigen typografie.

Wat vertegenwoordigt het Ralph Lauren-logo?

Het paardenlogo symboliseert adel, elegantie en vrijheid. Het stelt de polospeler voor, een arrogant en rijk lid van de hogere klasse.

Wat is het verschil tussen Ralph Lauren en Polo?

Polo is het merk en Ralph Lauren is het bedrijf dat het bezit.

Is het Ralph Lauren of Ralph Lauren?

De officiële naam van het bedrijf is Ralph Lauren Corporation.

Wie heeft het Polo-logo uitgevonden?

Het merklogo van Polo Ralph Lauren is gemaakt door tennisser René Lacoste.